NESREĆA KOD SKRADINA

Motorist iščupao prometni znak divljajući 200 km/h, liječnici se bore za njegov život

U silovitom naletu bez kočenja, Fiestu je potom zagrebao u stražnji dio oštetivši joj samo pokazivač smjera
 Marija Mihić/Cropix

ŠIBENIK - Joško D. (37.) iz Laškovice u skradinskom zaleđu, zadobio je teške i po život opasne ozljede u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak navečer, nešto prije 22 sata dogodila na dionici prometnice Šibenik-Drniš nadomak mjesta Tromilja kod skretanja za NP-Krka.

Stradali mladić za čiji se život bore šibenski liječnici, u trenutku nesreće upravljao je motociklom Suzuki 600 kojim je iz pravca Drniša neposredno pred nesreću, na tri kilometra dugom pravcu razvio brzinu preko 200 km/h, pri čemu je oko 300 metara prije raskrižja na svojoj strani kolnika u prometu ispred sebe imao Ford Fiestu.

U silovitom naletu bez kočenja, Fiestu je potom zagrebao u stražnji dio oštetivši joj samo pokazivač smjera, nakon čega se zajedno s motorom vinuo u zrak, udario u ogromni prometni znak kojega je iskrivio i dijelom iščupao iz temelja, nakon čega se preko suhozida zabio u drveće.

Nakon udarca, pogonski agregat snažnog Suzukija ostao je doslovno zabijen u deblo drveta, dok su rezervoar, prednja vilica s kotačem i ostali dijelovi motocikla kao i zaštitna kaciga, te dijelovi obuće motoriste, ostali rasuti široko oko mjesta nesreće.

Nakon nesreće, prema izjavi 44-godišnje šokirane vozačice Fieste iz mjesta Konjevrata, te njene dvije suputnice, teško ozlijeđeni motorista izašao je iz grmlja, pa čak i kontaktirao s njima, nakon čega mu je iznenada pozlilo.

Prevezen je u OB Šibenik za zadobivenim teškim i po život opasnim ozljedama, između ostalih, sa primarno dijagnosticiranim sedam slomljenih rebara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:36