STRAVA U ZADRU

Motorom proletio kroz crveno, prepolovio bicikl i ubio biciklista!

Svjedoci tvrde da su mladić i bicikl letjeli 50 metara. 33-godišnjak je upravljao neregistriranim motorom bez kacige. Stanje mu je kritično i bore se za njegov život
 Cropix

ZADAR - Nakon što mu je motociklist koji je prošao kroz crveno svjetlo, prepolovio bicikl kojim je prelazio pješački prijelaz, od posljedica stravične prometne nesreće na Bulevaru, u srijedu navečer u zadarskoj Općoj bolnici preminuo je Bruno Orinčić (18) iz Zadra.

Na njega je oko 14.30 sati, vozeći motocikl bez kacige, registracije i tehničkog osiguranja, naletio Jure Župan (33) iz Zadra, koji je od siline udara u nesreći zadobio teške ozlijede glave, nakon čega je zadržan na Jedinici intenzivnog liječenja Opće bolnice u Zadru.

- Policija je dojavu o teškoj nesreći na križanju Ulice Ante Starčevića s Ulicom Franka Lisice zaprimila oko 14.40 sati. Nakon očevida utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je motociklist krećući se ulicom Ante Starčevića iz smjera jugozapada prema sjeveroistoku došao do križanja s ulicom Franka Lisice kojim je prošao za vrijeme trajanja crvenog svjetla.

Motociklist je udario u bočnu stranu bicikla kojim je upravljao 18-godišnjak, a koji je prelazio cestu preko obiljelježenog pješačkog prijelaza za vrijeme trajanja zelenog svjetla – priopćeno je iz zadarske policije koja je na mjestu nesreće očevid obavljala gotovo tri sata koliko je za promet bila zatvorena dvotračna cesta od raskrižja Ulice Ante Starčevićeva do križanja s Ulicom Hrvoja Ćustića.

Prema riječima očevidaca, prizor na mjestu nesreće bio je stravičan. Nakon što je u punoj brzini udario u mladića na biciklu, od siline udarca motocikl i bicikl, koji se prepolovio, odletjeli su pedesetak metara od mjesta nesreće. Prva kola hitne pomoći odvezla su najprije motociklista, nakon čega je prošlo još desetak minuta do dolaska drugih kola Hitne pomoći koja su odvezla biciklista čiju je glavu do njihova dolaska pridržavao prolaznik.

Do dolaska kola Hitne medicinske pomoći biciklist je bio pri svijesti, dok je motociklist zbog udarca glavom o rubnik odmah izgubio svijest, ali i dosta krvi pa je bitka za njegov život započela odmah na mjestu nesreće, a nastavila se na Jedinici intenzivnog liječenja. Prema zadnjim informacijama stanje mu je kritično i nalazi se na aparatima za disanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 00:31