KAOS NA VISU

Mrtav pijan podivljao na Badnjak, vrijeđao policiju, opirao se uhićenju, a eskaliralo je - kada je doveden u postaju...

Nekako je uspio razbiti i video kameru

Zapad otoka Visa, ilustrativna fotografija 

 Bozidar Vukicevic/Cropix/Cropix

Totalno van kontrole bio je na Badnjak 44-godišnji otočanin kojeg su policajci na otoku Visu zatekli u kršenju zakona.

Naime, viški su policajci provodili nadzor i kontrolu cestovnog prometa u Zagrebačkoj ulici u Visu. Pritom su odlučili zaustaviti vozača koji se kretao prevelikom brzinom. Davali su mu zvučne i svjetlosne signale, ali je ignorirao sve naredbe da se zaustavi.

Policijska patrola ga je ipak uspjela sustići i to se nikako vozaču nije svidjelo. Čim su ga vidjeli kad je otvorio vrata auta, bilo im je jasno da je pod vidnim utjecajem alkohola, a usput su uočili i da ne koristi sigurnosni pojas.

- Naložili da mu da ugasi vozilo i iz istog izađe, ali on je pritisnuo papučicu gasa u namjeri da nastavi vožnju u čemu su ga policijski službenici spriječili. Zatim su nad njim, a radi sprječavanja daljnjeg bijega, uporabili sredstva prisile odnosno tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje - kažu iz splitske policije navodeći dalje da se ni tada vozač nije uspijevao smiriti.

Po dolasku u postaju je vrijeđao, psovao i omalovažavao policijske službenike, a nije se libio ni uputiti im prijetnje.

- Odbio je alkotestiranje i smješten je u prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, a tijekom boravka u istoj oštetio je video kameru. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 44-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Također je utvrđeno i da je 44-godišnjak ostvario obilježja većeg broja prometnih prekršaja (odbio se podvrgnuti alkotestiranju, nije postupio po izdanoj naredbi policijskih službenika, nije kod sebe imao vozačku dozvolu i nije tijekom vožnje koristio sigurnosni pojas). A počinio je i prekršaj iz čl. 17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici radi čega će protiv njega biti podneseni optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu - zaključili su iz splitske policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:13