REKORDER IZ ČABRA

Mrtav pijan za volanom: Priveden 50-godišnji muškarac koji je vozio s 3,39 promila alkohola u krvi!

Predloženo je da se 50-godišnjaka kazni s 20 tisuća kuna te da mu se na šest mjeseci oduzme vozačka dozvola

Ilustrativna fotografija

 Niksa Stipanicev/Cropix

Policija je 50-godišnjem vozaču u Čabru u utorak usred dana izmjerila 3,39 promila alkohola u krvi, priveden je, a predložena kazna je 20 tisuća kuna i 6-mjesečna zabrana vožnje automobila, doznaje se u srijedu u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi.

Teško alkoholizirani 50-godišnjak je zaustavljen u 14,25 sati, pri redovitom nadzoru prometa. Izmjereno mu je 3,39 promila alkohola, i priveden je u policijsku postaju da ne bi nastavio ugrožavati prometa.

Istovjetna novčana kazna, ali i zabrana vožnje u trajanju od godinu dana izrečena je na Općinskom sudu 40-godišnjaku, koji je na otoku Krku pijan vozio bez vozačke dozvole i izazvao prometnu nesreću. Četrdeseto godišnjak je, naime, u ponedjeljak, 3. siječnja oko 20,45 sati na Krku s 2,42 promila alkohola u krvi i prije stjecanja prava na upravljanje automobilom, izazvao sudar. Vozeći Hyundai neprilagođenom brzinom, naišao je na kolonu vozila na semaforu te udario u osobni automobil Škodu.

I na Rabu je sinoć 18-godišnjak pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću. Pola sata nakon ponoći je s 1,56 promila alkohola u krvi prebrzo vozeći, udario u zaštitnu ogradu. Policija će i protiv njega podnijeti optužni prijedlog, naveli su iz PU primorsko-goranske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:41