2,23 PROMILA

Mrtav pijan zabio se u policijski automobil, kažnjen je visokom novčanom kaznom

Stariji muškarac (65) na cesti nadomak Donjeg Dragonošca sletio je s ceste i sudario se s policijskim vozilom
Policija/ilustracija
 Vlado Kos/Cropix

Vožnja pod utjecajem alkohola nadomak Donjeg Dragonošca gdje je u jednom trenutku sletio s ceste i sudario se s policijskim vozilom, skupo će stajati 65-godišnjeg muškarca. Osim što su on i policajac lakše ozlijeđeni, nesavjesnog vozača je prekršajna sutkinja temeljem optužnog prijedloga kaznila sa 12.500 kuna te mu izrekla i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja B kategorijom na tri mjeseca.

Iz PU zagrebačke doznajemo da je 65-godišnjak u ponedjeljak oko 20.35 sati sa 2,23 promila alkohola u krvi vozio Renault zagrebačkih oznaka po Dragonožečkoj ulici iz smjera Odranskog Obreža prema Donjem Dragonošcu.

Dolaskom dva kilometra sjevernije od kućnog broja 1 navedene dionice, vozač nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste pa je u desnom zavoju došlo do zanošenja i prelaska na suprotni kolnički trag. I u tom je trenutku naletio na policijsko vozilo koje se kretalo u smjeru sjeverozapada i kojeg je vozio policijski službenik.

Na mjesto sudara pristigla je Hitna pomoć, ali i ekipa za očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti nesreće u kojoj su dvojica vozača lakše ozlijeđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:28