STRAVIČNO

Mučan slučaj sa sjevera Hrvatske: Muškarac okrutno silovao djevojku pred drugom osobom. Ostala je trudna i rodila

Muškarcu prijete najmanje tri, a najviše deset godina zatvora. No, on je našem hrvatskom pravosuđu jer živi i radi u dalekoistočnoj zemlji

Ilustracija

 Antonio Guillem Fernndez/alamy/Profimedia

Protiv muškarca sa sjevera Hrvatske podignuta je optužnica jer je u više navrata silovao djevojku na osobito okrutan i ponižavajući način te je ona pritom zatrudnila i rodila dijete, javlja portal Danica.hr.

Žrtva je, kako stoji u optužnici, posvjedočila kako ju je muškarac silovao nekoliko puta, a svemu je "bila nazočna još jedna osoba".

Navode žrtve potvrdile su tri svjedokinje kojima se djevojka povjerila, njezini roditelji, kao i svjedokinja koja je od svoje sestre saznala da je “žrtva pričala kako ju je okrivljenik zlostavljao, da ju je tukao i vrijeđao”.

U medicinskoj dokumentaciji stoji kako je “kod žrtve potvrđena dijagnoza povratni depresivni poremećaj, kao i da je žrtva opterećena aktualnim i ranijim traumatskim iskustvima”.

Danica.hr javlja kako u optužnici stoji da je “počinio kazneno djelo silovanja u produljenom trajanju na štetu djevojke jer ju je u više navrata uporabom sile prisilio na spolni odnošaj i s njom izjednačenu spolnu radnju, s tim da je djelo počinjeno na osobito okrutan i ponižavajući način, a žrtva je ostala trudna”.

Muškarcu prijete najmanje tri, a najviše deset godina zatvora. No, on je ovog časa nedostupan hrvatskom pravosuđu jer živi i radi u dalekoistočnoj zemlji, pa bi mu se moglo suditi u odsutnosti, navodi Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 10:04