TRAGEDIJA

Mučni detalji krvoprolića u Kaštelima: Majka htjela spriječiti sina da si oduzme život, on na kraju ubio nju

Nesretna žena ga je išla odvratiti od suicida, a onda je ubodena nožem u vrat...

Policija vrši očevid.

 Vojko Basic/cropix

Pedesetosmogodišnjak koji je u Kaštel Sućurcu u srijedu na adresi Prilaz Blatu 10 ubio 83-godišnju majku, zapravo je htio ubiti sebe. Kada je majka vidjela da je sin uzeo nož u ruke i da želi presuditi sebi, pokušala ga je odvratiti od tog suludog čina, ali je i sama zadobila kobni ubod nožem u vrat kada mu se približila na minimalnu udaljenost, piše Slobodna Dalmacija.

Iako očevid još službeno nije dovršen i o tome će se državno odvjetništvo oglasiti najvjerojatnije sutra, to je nažalost povod i uzrok ove tragedije koja je sablaznula Kaštela. Policija je u njihovoj obiteljskoj kući intervenirala prije više od deset godina kada je u večernjim satima njezin sin, kojega je sada pokušala spasiti, nožem nasrnuo na svoju majku koju je sada i ubio. Nesretna žena je tada zadobila rane po leđima i rukama te je prevezena u bolnicu.

Šta se događalo poslije toga, odnosno zašto se ništa nije događalo da se promijene neke životne okolnosti suživota i zašto je sin i dalje bio s majkom, odgovorit će stručne službe, a posebno će biti interesantno doznati kako su se liječnici brinuli o njegovom mentalnom zdravlju sve ove godine nakon tog događaja.

Policija je o ovoj nesreći dobila dojavu oko 11 sati, a potom je u kući nađeno tijelo mrtve žene. Njezin sin je uhićen i odvezen u KBC Split na Odjel psihijatrije.

Na Odjelu psihijatrije će ga pregledati dežurni liječnik nakon čega će se odlučiti o daljnjem postupanju. Zbog svih navedenih okolnosti će se tijekom postupka napraviti nalaz i mišljenje po stalnom sudskom vještaku psihijatru.

Ako se pokaže da je osoba neuračunjiva u trenutku učina ne ide u zatvor, nego na liječenje u odgovarajuću ustanovu koje po procjeni i suda i stručnih službi može trajati godinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:33