SPASIO JE BRAT

Mučni detalji seksualnog iživljavanja dvojice mladića nad djevojčicom: ‘Ili ćeš biti sa mnom, ili s njim, ili obojicom‘

Policija je izuzela materijalne tragove od napadača i žrtve, a djevojčica je zadobila oguljotine na podlaktici, leđima i na butini
Ilustracija
 Nikša Stipaničev/Cropix

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta i Druge policijske postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 19-godišnjaka iz Splita koji su 19. svibnja na štetu maloljetnice ostvarili obilježja kaznenih djela protupravnog oduzimanje slobode i spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina.

Nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu sudac istrage im je odredio istražni zatvor. Djevojčica se tog 19. svibnja nešto prije 19 sati našla s prijateljicom u blizini jedne osnovne škole, zajedno su se pješice uputile ulicom te su susrele ovu dvojicu mladića. Jednome je djevojčica znala ime i prezime jer je on iz njezina kvarta, a drugoga je znala samo po imenu.

Prijetnje

Ovaj mladić kojeg dobro poznaje stajao je ispred nje i sprečavao je da prođe ulicom te je neprestano zvao da idu zajedno na jedno mjesto. Kako je djevojčica to odbijala, on joj prijeti da će je udariti nogom i baciti je u grmlje. U nekoliko je minuta 19-godišnjak promijenio i ponašanje i retoriku prema djevojčici od "najdraža si mi djevojka u kvartu" do ozbiljnih prijetnji.

Djevojčica nevoljko pristaje otići na to mjesto, ali samo bude li s njom išla i njezina prijateljica, te svi četvero ulaze u prizemlje jedne zgrade. Nakon što su ušli u zgradu, mladić odmah gura djevojčicu u lift, a njezinu prijateljicu ostavlja u prizemlju zgrade, onemogućivši joj da pođe s njima.

Zaključali vrata

Tako liftom dolaze do vrata kroz koja izlaze na krov zgrade. Ta vrata 19-godišnjak zaključava te dva mladića i djevojka koja, zapravo, još nema punih petnaest godina ostaju sami. Obojica joj upućuju aluzije na seksualni odnos, što dovodi i do njihova prijedloga: "Ili ćeš biti sa mnom, ili s njim, ili obojicom".

Ona se branila i uzmicala, ali mladići su bili jači od nje. To maltretiranje i spolna zlouporaba trajali su oko sat i četrdeset minuta, ali sve to vrijeme nisu bila obojica mladića na krovu.

Naime, kad je došlo do situacije da ju je mladić kojemu je znala identitet, koristeći svoju snagu, pribio uza zid i poljubio u usta, djevojka se naglo otrgnula, ali nije imala kamo pobjeći. On je tada otišao i opet zaključao vrata, a njegov je kompanjon ostao i nastavio napastovati djevojku i dirati po intimni dijelovima tijela.

Kako je za događaj doznao djevojčičin brat nije poznato (možda mu je rekla sestrina prijateljica koja je ostala u prizemlju), ali upravo je on došao na krov i spasio sestru.

Policija je izuzela materijalne tragove od napadača i žrtve, a djevojčica je zadobila ogrebotine na podlaktici, leđima i na butini. Ovo kazneno djelo policiji je prijavila djevojčičina majka kad je 15-godišnjakinja došla kući nakon užasne traume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:49