NA METI

Muke po bjelovarskom HDZ-u: Mokrenje po zgradi, provala, molotovljev koktel...

Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, priopćila je policija

zgrada HDZ-a u Bjelovaru

 Marko Marušić/HDZ Bjelovar/FACEBOOK

Bjelovarska policija prekršajno će prijaviti 27-godišnjaka koji je urinirao po zgradi HDZ-a u Bjelovaru, a snimku spomenutog incidenta, kojom vrijeđa građane različitog političkog uvjerenja od njegova, objavio je pod pseudonimom na društvenoj mreži, što su preuzeli razni medijski portali.

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava u priopćenju u utorak nije objavila ime političke stranke o kojoj je riječ.

Niz incidentnih napada na prostorije HDZ-a u Bjelovaru

No iz HDZ-a su u proteklih mjesec dana objavili više priopćenja o incidentnim napadima na stranačke prostorije gradske i županijske organizacije stranke u Bjelovaru.

U studenome je zabilježeno uriniranje po zgradi stranke, a 12. prosinca izvršena je provalna krađa u stranačke prostorije. Tad je nepoznati počinitelj obio ulazna vrata i silom ušao u prostorije HDZ-a, provalio vrata od tajništva stranke te isprevrtao ormare i ladice u kojima se čuva administrativna dokumentacija, naveo je tajnik ŽO HDZ-a Silvestar Štefović. Nekoliko danas kasnije, 15. prosinca, na zgradu stranke bačena je zapaljiva naprava i oštetila fasadu.

PU: Uriniranjem po zgradi stranke 27-godišnjak namjeravao izazvati neprijateljsko okruženje temeljem političkog uvjerenja

PU bjelovarsko-bilogorska u utorak je priopćila da je bjelovarska policija dovršila kriminalističko istraživanje "javno objavljene snimke uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih kuća".

"Utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okolice Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrirao pod pseudonimom na jednoj društvenoj mreži, 15. studenoga ove godine između 13,15 do 13,50 sati - s namjerom prouzročenja straha te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju - na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao videosnimku na kojoj urinira po fasadi zgrade, u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru.

Objavio je i neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare, čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo", navela je policija.

"Time je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru", dodaje se u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:54