SMAKNUĆE POZNATOG DILERA

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE I SPECIJALACA NA AUTOBUSNOM KOLODVORU U OMIŠU Osumnjičenik za ubojstvo splitskog dilera Ante Prnjaka uhićen u zasjedi!

 Hanza Media

Jutros je u 9:15 na autobusnom kolodvoru u Omišu uhićen počinitelj 'mafijaškog ubojstva' koje se dogodilo uz ogradu objekta u izgradnji na splitskom TTTS-u (Transportno trgovački terminal Split) u srijedu ujutro.

Nakon ubojstva policija je obavila niz razgovora i raspolagala je s kvalitetnim informacijama koje su ih odvele do Omiša te nakon cjelodjelovne potrage, kako nam je potvrđeno iz policije, postavljena je zasjeda osobi koju dovede u vezu sa počinjenja kaznenog djela. Kako doznajemo, ključnu ulogu pri privođenju odigrali su specijalci.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o 27-godišnjem Albancu srpskog državljanstva koji u Hrvatskoj boravi već nekoliko godina.

Podsjetimo, u srijedu ujutro je jači muškarac s upečatljivim velikim tetovažama na obje ruke pronađen izrešetan s više od pet hitaca u prsni koš i najmanje jednim u glavu.

Iako niti policija niti ŽDO nisu u srijedu ujutro htjeli govoriti o identitetu, neslužbeno smo doznali da je ubijen bivši djelatni vojnik Ante Prnjak (34) iz Splita, koji se posljednjih nekoliko godina spominjao u kontekstu preprodaje narkotika. Najvjerojatnije je ubijen negdje drugdje te je dovezen automobilom u dvorište ispred skladišta u izgradnji i izbačen.

Prnjak je lani u svibnju “pao” kao šef lanca krijumčara kokaina i amfetamina, a osim njega tada su bili uhićeni i njegov prijatelj S.Č. (34) iz Kaštel Sućurca, I.B. (25) iz Crivca te T.G., 36-godišnji državljanin BiH. Tada je zaplijenjeno više od dva i pol kilograma amfetamina, 44 grama kokaina te 364 grama marihuane, a ulična vrijednost droge bila je procijenjena na nešto manje od 600 tisuća kuna.

Policija je nakon uhićenja svu četvoricu privela, tužiteljstvo je tražio istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, no sudac istrage odbio je taj zahtjev i pustio ih da se brane sa slobode bez određivanja ikakvih mjera opreza. Prnjak je tada bio uhićen u mjestu Kljaci, a uz sebe je imao određenu svotu novca i mobitel preko kojega je, sumnja se, dogovarao nabavu i prodaju narkotika.

Policajci su u srijedu izuzeli otiske prstiju i DNK uzorke, a tijelo je prevezeno na obdukciju. Kako se neslužbeno doznaje, policija raspolaže sa snimkama nadzornih kamera na kojima se navodno vidi jedan automobil koji oko 3.30 u noći dolazi i ubrzo odlazi iz smjera mjesta na kojemu je tijelo nađeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:19