TRAVA U BRANIKU

MUP je zaplijenio 4,3 kilograma marihuane na Pešćenici

ZAGREB - Policija je zaplijenila 4,3 kilograma marihuane, a inspektori odjela za droge PU zagrebačke uhitili su i kriminalistički obradili vlasnika, 24-godišnjeg S. D., državljanina BiH, čiji je dosje do sada bio čist.

U službenom priopćenju PU zagrebačke opisuju da je S. D. je u utorak poslijepodne pao pri pojačanom nadzoru vozila koje se provodilo u zagrebačkoj Pešćenici, u takozvanoj dubinskoj akciji.

Zaustavili su njegov automobil BiH registarcijskih oznaka, a tijekom kontrole vozač S. D bio je izrazito nervozan, što je policajce potaklo da ga detaljnije pregledaju.

Doveden je službeni pas za detekciju droga i životinja je pozitivno reagirala kod stražnjeg branika. Dan kasnije automobil su detaljno pretražili i u šupljini stražnjeg branika pronašli četiri paketa s ukupno 4300 grama marihuane.

Inspektori Odjela za droge ispitivanjem su saznali da je S. D. drogu kupio na području BiH, a u utorak ju je prokrijumčario u Hrvatsku.

U Zagreb je došao zbog preprodaje. Vrijednost droge procijenjena je na oko 80.000 kuna, a na ulici bi se postigao daleko veći iznos.

S. D. do sada nije kriminalistički evidentiran, a u srijedu je prepraćen istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 06:37