SUKOBI HULIGANA

MUP o kaosu u Ateni: ‘Grcima smo sve poslali na vrijeme, nismo ih mogli zadržati u Hrvatskoj!‘

Izvor iz MUP-a kaže da su naši huligani u Grčku krenuli raštrkani u manjim grupicama

Policija je uhitila ukupno 96 navijača

 Screenshot/

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, između 100 i 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje s tragičnim epilogom. Ubijen je 29-godišnji navijač, a ozlijeđeno je još osam osoba, uključujući jednog 17-godišnjaka.

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a sada se o slučaju oglasio i MUP Republike Hrvatske.

- Naša policija je na vrijeme poslala sve podatke putem Europola i Interpola o operativnim informacijama kojima se raspolagalo i navijačima koji su bili na graničnim prijelazima - kažu nam u MUP-u uz napomenu kako nije bilo nikakve zakonske osnove temeljem koje bi se navijače Dinama koji su krenuli u Atenu moglo zadržati u Hrvatskoj.

Izvor iz MUP-a kaže da su naši huligani u Grčku krenuli raštrkani u manjim grupicama te da su dovoljno pametni da ne dolaze svi istovremeno na isti granični prijelaz.

- Mi smo ih unatoč tome detektirali, ali nije bilo nikakve osnove da im se zabrani izlazak iz države - kaže naš sugovornik i slikovito objašnjava kako netko može doći na granicu sa Srbijom i reći da ide na Adu slušati narodnjake.

Hrvatska policija je, međutim, učinila ono što je mogla - na vrijeme je proslijedila informaciju na temelju koje su se grčki policajci mogli pripremiti na to da slijede navijački sukobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:13