NOVI MOMENT U POTRAZI

MUP Srbije o Mateju: ‘U zadnjih 48 sati intenzivno pretražujemo otok na ušću Save u Dunav‘

U potragu su uključeni i pripadnici beogradske Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac

Potraga pripadnika MUP-a Srbije za Matejem Perišom i Matej Periš u sredini

 Mup Srbije

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije nastavljaju intenzivnu potragu za Splićaninom Matejem Perišem čiji je nestanak prijavljen 31. prosinca, priopćio je u srijedu MUP Srbije.

Tako su u posljednjih 48 sati, kako se navodi u priopćenju, pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd obavili terensku pretragu Velikog ratnog otoka (nalazi se na ušću Save u Dunav), paralelno s hotelom "Jugoslavija" pa sve do "Galijske bare".

Sam otok ima površinu nešto veću od dva kilometra kvadratna.

Srbijanska policija maksimalno je angažirana, poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Matejem Perišem, stoji u priopćenju MUP-a Srbije.

image

Potraga pripadnika MUP-a Srbije za Matejem Perišom

Mup Srbije

U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni i pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju.

image

Potraga pripadnika MUP-a Srbije za Matejem Perišom

Mup Srbije

Podsjetimo, potraga za Splićaninom Matejem Perišom, koji je u zadnjim danima prošle godine s prijateljima doputovao u Beograd, traje od Nove godine. Posljednjih nekoliko dana bilo je vrlo malo novih informacija o potrazi, a MUP Srbije sa službenim informacijama nije se, do danas, oglasio puna dva tjedna.

image

Potraga pripadnika MUP-a Srbije za Matejem Perišom

Mup Srbije

U moru nagađanja i dezinformacija koje se javljaju otkako je krenula potraga za Matejem, zapravo je tek nekoliko stvari utvrđeno bez sumnje.

Prvo, znamo da je Matej Periš tijekom večeri kada je nestao s prijateljima bio u "Gotiku" na području grada uz obalu rijeke Save, poznatom kao "Savamala". Nadalje, utvrđeno je da je Matej u jednom trenutku, iz nepoznatih razloga, istrčao iz kluba.

image

Potraga pripadnika MUP-a Srbije za Matejem Perišom

Mup Srbije

Nakon toga su određene sigurnosne kamere na tom području Beograda snimile mladića u majici kratkih rukava kako trči beogradskim ulicama. Za neke od tih snimki je Matejev otac Nenad Periš potvrdio da se na njima nalazi njegov sin, dok je za veći dio njih to ostalo nejasno.

MUP Srbije objavio je i rekonstrukciju događaja, to jest put kojim se, prema dostupnim snimkama, Matej kretao prije nestanka.

Poznato je i da je zadnja osoba koju je Matej kontaktirao prije nestanka bila 31-godišnja Splićanka Maja Sopta. Ona je medijima ispričala kako na njegov poziv nije odgovorila, već mu se kasnije javila preko Instagrama, ali odgovor nije dobila.

image

Potraga pripadnika MUP-a Srbije za Matejem Perišom

Mup Srbije

S druge strane, prijatelji Mateja Periša s kojima je bio u "Gotiku" nisu se oglasili preko medija, ali su zato nedavno procurile poruke koje su međusobno izmjenjivali, a u kojima se sugerira da je društvo te večeri možda koristilo i neke narkotike.

Matejev otac Nenad Periš, koji je tijekom cijele potrage na raspolaganju medijima, je pak rekao da njegov sin narkotike nije koristio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2023 13:28