REAKCIJA IZ BEOGRADA

MUP Srbije oštro odgovorio Plenkoviću: ‘Nema poštovanja, neka ne ometa naše pripadnike u radu‘

Svi, ne pitajući za praznik ili radno vrijeme, daju sve od sebe da se nestanak razriješi i istina sazna, stoji u njihovu priopćenju

Andrej Plenković; Aleksandar Vulin

 Ranko Suvar/CROPIX, Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Nakon što je Andrej Plenković, komentirajući nestanak Splićanina Mateja Periša u Beogradu, u četvrtak izjavio kako "nije bitno što je rekao Vulin" i da je "riječ o hrvatskom državljaninu koji je za blagdane otišao u Beograd i zanima ga da se dozna potpuna informacija", na njegove riječi reagirao je MUP Srbije.

Njihovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Povodom izjave hrvatskog premijera, Ministarstvo unutarnjih poslova priopćuje da nije bitno što je rekao Aleksandar Vulin, ali što je rekao ministar policije Srbije, sumirajući dosadašnje rezultate istrage o nestanku Mateja Periša, vrlo je bitno...

Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici riječne jedinice, ronioca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vrijeme, daju sve od sebe da se nestanak razriješi i istina sazna. To bi radili za svako lјudsko biće i jedino što nas ne zanima je državlјanstvo ili nacija čovjeka za kojim tragamo.

Plenković nema poštovanja za trud srpske policije i to nas, nažalost, ne iznenađuje i ne čudi. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema obitelji nestaloga i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa pripadnike MUP-a u radu - stoji u priopćenju MUP-a Srbije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:39