OBITELJSKO NASILJE

Muškarac (23) mjesecima zlostavljao ženu u kući u Vodicama: ‘Fizički ju je napao, a onda i prijetio smrću‘

Sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Ilustracija

 Damjan Tadic/cropix

U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 23-godišnjak zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji, piše Šibenski.hr.

Kako su izvijestili iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak od kolovoza 2021. godine do listopada 2021. godine u Solinu, te od listopada 2021. godine do 3. veljače 2022., u obiteljskoj kući u Vodicama, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, u više navrata izvanbračnu suprugu verbalno vrijeđao i fizički napadao, čime je kod nje izazvao nesigurnost i strah te ju je doveo u ponižavajući položaj.

Osnovano se sumnja da je 3. veljače 2022. fizički napao izvanbračnu suprugu, a potom joj zaprijetio smrću i kod nje izazvao opravdani strah za život.

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:23