SMRT OD DROGE

MUŠKARAC (36) PREMINUO OD PREDOZIRANJA HEROINOM U zatvoru završio 39-godišnjak koji mu je omogućio trošenje ove droge u svome stanu

Ilustracija
 Profimedia, Alamy

Zbog sumnje da je nesretnom 36-godišnjaku koji je umro od predoziranje heroinom omogućio trošenje ove droge u svome stanu, 39-godišnji muškarac iz Osijeka završio je s kaznenom prijavom u jednomjesečnom istražnom zatvoru. Policija je sve doznala nakon što su ih iz KBC-a Osijek prije nekoliko dana izvijestili o sumnjivoj smrti u stanu 39-godišnjaka koji je sam pozvao Hitnu pomoć nakon što je njegovom tri godine mlađem prijatelju pozlilo.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 39-godišnjak počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droga na način da je ustupio prostorije za trošenje drugoj osobi i samu drogu, od koje je toj drugoj osobi pozlilo, pa je zatražena liječnička intervencija, no osoba je preminula – izvijestio je Ivan Canecki, voditelj Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske.

Obdukcijom tijela preminulog koja je obavljena u KBC-u Osijek pokazala je da „utvrđeno je tzv. značajno udahnuće želučanog sadržaja u pluća nakon čega je došlo do gušenja zbog aspiracije, a što se najčešće događa zbog težih poremećaja svijesti, kao što su alkoholizam ili konzumacija droga, a u ovom slučaju radi se o drogi, konkretno heroinu,“ rekao je Canecki. Inače, za ovakvo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od 3 do 15 godina.

Paralelno s time, osječki su kriminalisti proveli i istraživanje nad 58-godišnjakom kod kojeg je u pretragama prostorija također pronađena droga. U obje pretrage pronađeno je oko 370 komada MDMA, 25 grama kokaina, malo manje od 100 grama speeda, 30-ak grama marihuane, oko 25 kutija viagre, više digitalnih vaga i mobitela, zbog čega je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:32