STRAVA U DUBROVNIKU

Muškarac (45) pokušao silom odvući djevojčicu (14) iz parka, njena majka: ‘U potpunom sam šoku‘

Iz PU Dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako je 45-godišnjak s adresom u Metkoviću uhićen i zadržan u pritvoru
Park na Batali u kojem se dogodio napad
 Ahmet Kaladžić/Hanza Media

Majka 14 godišnje djevojčice sinoć je na društvenoj mreži objavila kako je njezinu 14-godišnju kćer, iza 21 sat u parku na Batali pokušao u svoj stan odvesti 45-godišnji muškarac. Brzom reakcijom prijatelja djevojčice pozvana je policija, a muškarac je uhićen i odveden u PU Dubrovačko-neretvansku, piše Dubrovački vjesnik.

Iz PU Dubrovačko-neretvanske potvrdili su kako je 45-godišnjak s adresom u Metkoviću uhićen i zadržan u pritvoru, a kriminalistička obrada je u tijeku.

Nakon ovog incidenta, svi su još uvijek u šoku, potvrdila je majka djevojčice portalu Dubrovniknet.

- Sinoć sam bila u potpunom šoku, kao i moja kćer i cijelo njeno društvo vršnjaka s kojima je bila u Parku na Batali, a jutros se pitam - je li moguće da se ovakve stvari događaju u Dubrovniku? I to oko 21 sat navečer, na javnom prostoru koji se ne nalazi u nekom zabačenom dijelu grada, nego na veoma prometnom i dostupnom mjestu. Stavila sam njegovu fotografiju iako znam da me zbog toga može tužiti, ali ja želim svim roditeljima skrenuti pažnju na tog muškarca, kako nijedno dijete više ne bi doživjelo ono što je doživjela moja kćer i njeni prijatelji, kazala je zabrinuta majka.

- On je njih vjerojatno promatrao i iskoristio je trenutak kada su se njih dvije odvojile od grupe u kojoj je bilo više dječaka. Prišao je mojoj kćeri i rekao kako je ona najljepša te da pođe s njime do njegovog stana u blizini na kratko. Ona je to odbijala, a onda ju je počeo vući za ruku. Na svu sreću to su vidjeli njeni prijatelji i djeca su sjajno reagirala, branila su je, a onda pozvala policiju koja je zbilja došla veoma brzo, ispričala je majka.

Dodaje kako je njena kćer sve to skupa užasno teško podnijela.

- Mene hvata panika što će se dogoditi ukoliko moja kćer tu osobu ponovno sretne na ulici, jer je ovo što je sinoć proživjela poput noćne more - kaže majka, dodajući kako je fotografiju na Facebooku objavila kao upozorenje drugim roditeljima i djeci, te poznavajući način funkcioniranja našega pravosuđa i realnog očekivanja da će se taj monstrum ponovno veoma brzo naći na slobodi, piše Dubrovniknet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:03