DOLIJAO PREVARANT

Muškarac (51) pribavio krivotvorenu diplomu i predstavljao se kao inženjer prometa

Prema policiji, koristio ju je za zasnivanje radnog odnosa u trgovačkom društvu i ostvarivanje uloge u odboru pravne osobe

Ilustracija

 Srdjan Vrancic/CROPIX

Koprivničko-križevačka policija podnijela je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je 51-godišnji muškarac nabavio krivotvorenu diplomu o stečenoj stručnoj spremi šestog stupnja sa Sveučilišta u Zagrebu i koristio je kao pravu.

Nakon provedenog istraživanja policija sumnja, priopćeno je, da je 51-godišnjak sa šireg križevačkog područja od nepoznate osobe pribavio krivotvorenu diplomu o stečenoj stručnoj spremi šestog stupnja i stjecanju stručnog naziva inženjer prometa sa Sveučilišta u Zagrebu.

Prema policiji, krivotvorenu diplomu koristio je za zasnivanje radnog odnosa u trgovačkom društvu i ostvarivanje uloge u odboru pravne osobe na području Koprivničko-križevačke županije. Također je zanimljivo da je osumnjičeni lažnu diplomu navodno koristio i za službenu ulogu u neprofitnoj pravnoj osobi na nacionalnoj razini.

Nakon kriminalističkog istraživanja i zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja isprave, policija je podnijela posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:30