RECIDIVIST

Muškarac (60) kod Karlovca vozio bez vozačke, sud mu trajno uzeo vozilo: Mora u zatvor, a i platiti kaznu

U dvije godine zabilježena su 22 slučaja privremenih oduzimanja vozila "recidivistima" u Karlovačkoj županiji

Prometna policija (ilustracija)

 Luka Gerlanc/Cropix

Nakon što je prošloga tjedna jedan pijanac (70) za volanom u Bosiljevu ostao trajno bez svog neregistriranoga i neosiguranoga vozila, isto se u utorak dogodilo 60-godišnjem višestrukom počinitelju prometnih prekršaja u Cerovcu Vukmanićkom.

- Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 60-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja kojeg su u utorak 11. srpnja u večernjim satima policijski službenici kontrolirali u naselju Cerovac Vukmanički, Karlovac. Utvrdili su da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje te tom prilikom nije koristio sigurnosni pojas - javili su iz policije.

Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 50 dana, novčanu kaznu od 130 eura i 12 mjeseci zabrane upravljanja motornim vozilom svih kategorija. Također, sud mu je trajno oduzeo osobno vozilo kojim je upravljao.

Inače, u posljednje dvije godine zabilježena su 22 slučaja privremenih oduzimanja vozila "recidivistima" u Karlovačkoj županiji, a u posljedna dva slučaja vozila su oduzeta trajno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:26