INTEZIVNA POTRAGA

Muškarac (69) nestao na putu od Karlovca prema Puli, policija moli za pomoć: Jeste li ga vidjeli?

Visok je oko 185 centimetara, sijede je kose, crnih očiju te velikog nosa i ušiju

Nijaz Čaušević

 Mup Rh/

Od utorka se gubi svaki trag Nijazu Čauševiću (69) zvanom Medo i za njim policija intenzivno traga. Naime, njegova obitelj prijavila je nestanak 25. listopada, navodeći da je mjesto nestanka Karlovac, odakle im se javio, rekavši da putuje prema Puli. No do pulskog Kavrana stigao nije, a zabrinuta obitelj obratila se za pomoć policiji.

Prema opisu danom istražiteljima, u vrijeme nestanka na sebi je imao šarenu deblju košulju, bijelu majicu na kopčanje, plavi dio trenirke te crno bijele tenisice. Visok je oko 185 centimetara, sijede je kose, crnih očiju te velikog nosa i ušiju.

- U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi molimo vas da obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovete na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. – kažu iz policije.

Zadnji puta Čaušević je dospio u medije prije dvije i pol godine, i to u negativnom kontekstu. Prema pisanju Glasa Istre, povezivalo ga se s ratnim zločinima u BiH, ali i tvrdilo da se radi o osobi koja godinama sije strah u Kavranu i okolici. Rečeno je i da je na proljeće 2020. pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, nakon što mu je prethodna uvjetna sankcija preinačena jer ju nije poštivao. Isti medij pisao je i da je Čaušević početkom te iste 2020. završio u pulskom pritvoru zbog nekoliko kaznenih djela - od iznude i prevare do krivotvorenja službenih isprava.

Inače, na optužbe banjolučkih medija da je sudjelovao u ubijanju 19 romske djece radi prodaje organa u BIH, a čija su tijela ekshumirana 2004. u Sijekovcu kod Bosanskog Broda, Čaušević je za Slobodnu Dalmaciju 2008. kazao da za taj slučaj nikada nije čuo, a kamoli ga počinio. Iako negira optužbe da je ratni zločinac, prema vlastitom priznanju Slobodnoj Dalmaciji, svjestan je činjenice da "od 1993. ne može u Bosnu jer je tamo proglašen ratnim zločincem", a ratni zločinac, ponavljao je - nije.

image

nijaz čaušević

/Nestali Mup
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 02:15