DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Muškarac (71) optužen da se na prevaru pokušao domoći statusa hrvatskog branitelja

U svrhu dokaza sudjelovanja u Domovinskom ratu muškarac je priložio raznu dokumentaciju s neistinitim podacima
 Sergej Drechsler/CROPIX

Šibensko državno odvjetništvo optužilo je 71-godišnjaka da se na prevaru pokušao domoći statusa hrvatskog branitelja što je otkriveno zahvaljujući provjeri njegove krivotvorene dokumentacije.

Optuženi muškarac je lani u lipnju u Vodicama i Zagrebu, nadležnom ministarstvu poštom uputio zahtjeve za priznanje statusa branitelja iz Domovinskog rata i ostvarivanja prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za sebe i za svoju suprugu.

No, uz zahtjeve je, u svrhu dokaza sudjelovanja u Domovinskom ratu i obrani Republike Hrvatske priložio raznu dokumentaciju znajući da su u njoj navedeni neistiniti podaci, izvijestilo je tužiteljstvo koje optuženika sumnjiči za krivotvorenje isprave.

Na teret mu pritom stavljaju da je priložio dokumentaciju koju nisu izdala tijela naznačena kao izdatnici te da ju nisu potpisale i ovjerile osobe i ustanove naznačene kao potpisnici, što je otkriveno obradom tih zahtjeva i provjerama vjerodostojnosti dokumentacije u ministarstvu, kažu u tužiteljstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2023 15:56