NITKO NIJE PRIMIJETIO

Muškarac doveden na triježnjenje pa tijekom noći preminuo u postaji: Prostorija je imala videonadzor...

Pravo je pitanje je li netko trebao u policiji vidjeti da je čovjeku loše i da umire?
Policija, Ilustracija
 Niksa Stipanicev/cropix

U prostorijama za zadržavanje splitske policije sinoć je preminuo 55-godišnji muškarac koji je, bez uporabe sredstava prisile, doveden u postaju i zadržan u službenim prostorijama, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon obavljenog sigurnosnog pregleda, u sklopu kojeg je osoba alkotestirana i utvrđeno je da se nalazi u alkoholiziranom stanju (više od promil alkohola u krvi), osoba je smještena u prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom večeri, kada je uočeno da se muškarac ne odaziva i ne pomiče, pozvani su djelatnici hitne medicinske pomoći koji su konstatirali smrt. O događaju je obaviještena zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Splitu. Tijelo je prevezeno na Odjel patologije kako bi se obdukcijom utvrdio uzrok smrti. Obavljen je očevid i do ovog trenutka u događaju nisu utvrđeni elementi kaznenog djela.

Doznajemo da je preminuli dugogodišnji splitski ovisnik, a doveden je na ispitivanje u policiju zbog napada na jednu ženu na autobusnoj stanici. Zapravo, za njim je bila raspisana potraga za prekršajno, a ne za kazneno djelo jer se nije odazivao pozivima u tom postupku pa je policiji dan zadatak da ga uhiti kada ga pronađe, a onda tek nakon toga odvede sucu.

Nažalost, taj trenutak čovjek nije dočekao.

Prostorija za zadržavanje policije je prekrivena videonadzorom, a pravo je pitanje je li netko trebao u policiji vidjeti da je čovjeku loše i da umire? Možda je umro i u snu? O okolnostima smrti policija nije dala nikavu informaciju niti naznaku da bi možda za ovo netko trebao i odgovarati.

Zamjenica ŽDO-a Split Rene Laura dala je nalog da se ne provede samo obdukcija, nego sudsko-medicinsko vještačenje koje osim obdukcije podrazumjeva toksikološko vještačenje kao i izuzimanje tkiva za analizu.Tek tada će se u potpunosit znati kako je smrt nastupila.

Obdukciju obavlja dr. Marija Definis Gojanović, a doznajemo da na tijelu pokojni muškarac nema nikave ozljede ni hematome, , piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 02:04