STRAVIČAN ZLOČIN

Muškarac iz Međimurja optužen za zvjersko silovanje žene, drugima naplaćivao da sve gledaju

Nakon silovanja u spolovilo joj je gurao bocu Coca Cole, potom i cijelu šaku, zaprijetivši joj da će ju ubiti ako o događaju nekome ispriča

Ilustracija

 Michaela Pucher/Panthermedia/Profimedia

Razbojništvo u međimurskom ugostiteljskom lokalu otkrilo je stravični slučaj silovanja iz 2006. i 2007. godine.

Međimurac star 42 godine večerima je svirao za dobro raspoloženje gostiju u čakovečkim lokalima, a noću na osobito okrutan način silovao tadašnju suprugu. Sve su to gledali zamaskirani muškarci, kojima je silovatelj za to naplaćivao.

Iako su se brutalna silovanja događala u vremenu od srpnja 2006. do travnja 2007. godine i zbog njegovih su prijetnji nesretnoj ženi ostala neprijavljena, silovanje je zločin koji ne zastarijeva i Županijsko državo odvjetništvo u Varaždinu ovih je dana podignulo optužnicu. Muškarcu koji je u međuvremenu odselio iz Hrvatske danas prijeti 10 godina zatvora.

Silovatelj je svirao po lokalima, u jednome od njih je i stanovao. Nesretna žena povremeno je prenoćila kod njega, a kad se i sama tu zaposlila kao konobarica počeli su zajedno živjeti.

- U podstanarskom stanu najprije je tijekom srpnja 2006., nakon što ju je prvo izudarao rukama po glavi i tijelu, a potom bacio na krevet i vezao joj ruke za rub kreveta, skinuo joj gaćice, te unatoč njezinom traženju da ju pusti i pokušajima da ga odgurne nogama, raširio joj noge - piše u optužnici.

Silovao ju je, nakon čega joj je u spolovilo gurao bocu Coca Cole, potom i cijelu šaku, zaprijetivši joj da će ju ubiti ako o događaju nekome ispriča. Isti se brutalni scenarij ponavljao šest puta tijekom devet mjeseci, a svaki bi put u sobu ušla maskirana osoba i sve to promatrala.

Dodatno ju je maltretirao tako što je svoje zločine snimao i potom je prisiljavao da ih gleda.

Traumatizirana i premrla od straha za svoj život jer joj je manijak zaprijetio smrću kaže li bilo kome što se događa, žena je o događajima šutjela. U međuvremenu je s njim ostala trudna i rodila dijete.

Žena je uskoro otvorila svoj lokal, još su neko vrijeme zajedno živjeli sve dok silovatelj nije 2009. godine otišao u inozemstvo, odakle se nije vratio.

Prolazile su godine, nesretnica je traumu potiskivala i vjerojatno bi tako i nastavila da joj se 2016. godine nije dogodila nova.

U kafiću u kojemu je radila kao spremačica napao ju je razbojnik, nakon čega je ozlijeđena i u teškom psihičkom stanju završila je na psihijatriji čakovečke bolnice. U sklopu terapije liječnicima je ispričala sve što joj se u životu dogodilo. Iz bolnice je upućena na terapiju u obiteljsko savjetovalište.

- Žena je k nama došla u izuzetno teškom psihičkom stanju. U prvo vrijeme nije mogla uopće govoriti, povraćala je, no tijekom godinu dana, kroz savjetovanje njezino se stanje poboljšalo - ispričala je tužiteljima svjedokinja iz obiteljskog savjetovališta.

Ponukana savjetima stručnih osoba iz bolnice i savjetovališta, policiji je prijavila svoju agoniju od prije desetak godina, da bi sada bila podignuta i optužnica.

- Kaznena djela silovanja počinjena su na osobito okrutan i osobito ponižavajući način, a silovana ženska osoba ostala je trudna - piše između ostaloga u optužnici.

Muškarac je ispitan u zemlji u kojoj danas živi i negira optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:23