OTVORENA ISTRAGA

Muškarac iz Splita izudarao pa silovao suprugu. Divljanju oca svjedočilo je i njihovo dijete

Za ovo je djelo za koje ga se tereti, po Kaznenom zakonu, propisana kazna zatvora od tri do petnaest godina

Ilustracija

 John Birdsall/Bsip/Profimedia/John Birdsall/Bsip/Profimedia

Sudac istrage splitskog Županijskog suda poslao je na mjesec dana u istražni zatvor na splitske Bilice 33-godišnjeg muškarca iz Splita protiv kojeg je otvorena istraga zbog sumnje da je silovao svoju tri godine stariju suprugu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako je izvijestilo splitsko Županijsko državno odvjetništvo, sumnja se da je muškarac 15. veljače oko 23.20 sati došao u stan u Splitu te je protiv volje svoje supruge, koja u stanu živi s njihovim zajedničkim djetetom, istu prvo fizički napao čupajući je za kosu i udarajući je.

Potom je, nakon što je žrtvu "istriskao", kako stoji u rješenju o otvaranju istrage, "u nakani da zadovolji svoj spolni nagon uporabom sile bez pristanka žrtve izvršio sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju".

Za ovo je djelo za koje ga se tereti, po Kaznenom zakonu, propisana kazna zatvora od tri do petnaest godina. Sudac istrage zatvorio ga je po prijedlogu ŽDO-a zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu i na svjedoke odnosno na njihovo dijete koje je nazočilo brutalnom divljanju svog oca, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 16:15