NIJE IMAO MASKU

Muškarac izbačen iz vlaka za Dugo Selo: ‘Ovo je prenasilno‘; Policija: ‘Pogledajte koliko je imao promila‘

Ovo nije prvi puta posljednjih dana da u vlaku na navedenoj dionici putnici negoduju zbog obvezatnog nošenja zaštitne maske

Ilustracija

 Dragan Matic/Cropix

Na društvenim mrežama osvanula je video snimka policijskog postupanja u vlaku na relaciji Zagreb - Dugo Selo u jučerašnjim prijepodnevnim satima.

Na njoj se vidi kako policajci prilaze muškarcu bez maske, a koji je prethodno, što se ne vidi na snimci, narušavao javni red i mir, pa je zbog njega iz vlaka zatražena intervencija policije. Nakon razmjenjenih par riječi, policajci su muškarca koji se opirao svladali na očigled ostalih putnika te ga izveli iz vlaka van kako bi željeznički promet nastavio neometano teći, a neki od putnika koji su snimili policijsku intervenciju, privođenje i izvođenje iz vlaka su okarakterizirali kao nasilno i neprimjereno.

No, prije kriminalističkog istraživanja muškarac je proveo sate i sate na otriježnjenju u odvojenoj prostoriji policije jer je u vrijeme privođenja oko 9 sati ujutro imao 2,1 promil alkohola u krvi.

Kad je došao k sebi i kad su ishlapile alkoholne pare, s njim su obavili razgovor i prijavili ga.

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili postupanje po zaprimljenoj dojavi u 8.50 sati jučer te da su nakon kriminalističkog istraživanja nad 33-godišnjim muškarcem, koji je zatečen pod vidnim utjecajem alkohola, prijavili ga zbog kršenja članka 13. Zakona o javnom redu i miru te članka 47. st.2.toč.9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Inače, ovo nije prvi puta posljednjih dana da u vlaku na navedenoj dionici putnici negoduju zbog obvezatnog nošenja zaštitne maske. Zadnji puta je to bilo početkom tjedna kada je vlak stajao duže vrijeme zbog jedne putnice koja je odbijala staviti masku pa su svi kasnili na svoja odredišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:16