‘HALO, POLICIJA‘

Muškarac na obali Drave pronašao hrđavu kutijicu. Zavirio je unutra i ostao zaprepašten

Pronašao ju je jedan građanin oko 14 sati u predjelu zvanom Donje Polje nedaleko Donje Dubrave dok je šetao uz obalu
 Pu Međimurska/

Hrđava metalna kutija u kojoj se skrivala ručna bomba M-52 pronađena je u nedjelju u prijepodnevnim satima uz obalu rijeke Drave.

Pronašao ju je jedan građanin oko 14 sati u predjelu zvanom Donje Polje nedaleko Donje Dubrave dok je šetao uz obalu.

O nesvakidašnjem pronalasku odmah je obavijestio policiju pa je službenik protueksplozijskog odjela izašao na teren te na siguran način na obali odmah bombu i uništio.

image
Pu Međimurska/
image
Pu Međimurska/

- Zbog djelovanja korozije bomba nije bila sigurna za transport pa je na siguran način na mjestu pronalaska bomba uništena. Zahvaljujemo 44-godišnjaku na suradnji te ga pohvaljujemo zbog njegove pravilne reakciji prilikom pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva. Pozivamo građane da i dalje svaki pronalazak raznog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava prijave nadležnoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi, pozivom na broj telefona 192. Upozoravamo, također, da prilikom pronalaska takvih ubojitih sredstava treba biti oprezan i ne poduzimati nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već treba postupiti kao i 44-godišnjak, koji je uz obalu rijeke Drave pronašao bombu te odmah o tome obavijestio policiju - kažu iz PU međimurske.

Ujedno podsjećaju i na aktualnu nacionalnu preventivnu kampanju "Manje oružja - manje tragedija".

- Kroz aktivnosti spomenute kampanje pozivaju se građani na dragovoljnu predaju oružja u neograničenom vremenskom trajanju i bez sankcija. Ova preventivna kampanja osmišljena je upravo iz razloga da se građanima omogući predaja svih vrsta oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, a ne da se ubojita sredstva ostavljaju u šumama, na livadama ili bacaju u rijeke, jezera. Takvim nesavjesnim ponašanjem neodgovorni pojedinci mogu ugroziti druge građane, koji borave u prirodi - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2023 20:56