pokušaj ubojstva

Muškarac osumnjičen da je prijatelju pucao u glavu smješten u zatvor u Bilicama: Policija pronašla i pištolj

Branko Mijatović (32) ustrijeljen je u glavu te nakon toga izbačen iz auta pored tunela
Branko Mijatović (gore lijevo); očevid (glavna fotografija, ilustracija)
 Cropix

Odmah po završetku kriminalističkog istraživanja za pokušaj ubojstva Branka Mijatovića (32) iz Splita hicem u glavu, Sandro Firić (29) je sproveden direktno u Zatvor na splitskim Bilicama, javlja Slobodna Dalmacija. Nad njim je na snazi bila potraga zbog izbjegavanja odlaska na izdržavanje preostalog dijela kazne zatvora od osam mjeseci na koju je osuđen otprije tako da nije bilo potrebe za određivanje istražnog zatvora, za sada.

Policija je u međuvremenu pronašla i pištolj kojim je ranjen Mijatović. Tijekom noći s ponedjeljka na utorak nakon što je Branko Mijatović izbačen iz automobila na staroj kliškoj cesti kraj tunela s prostrjelnom ranom glave, policija je imala pune ruke posla.

Kako su znali s kim ranjeni Mijatović inače svakodnevno provodi vrijeme trenutno je pokrenuta potraga za Sandrom Firićem. Tijekom noćne akcije su tako opkolili i obiteljsku kuću u Konjskom, a kada su se uvjerili da nije tamo, ostavili su službeno vozilo i nastavili ga tražiti na više lokacija po gradu i okolici.

image
Branko Mijatović je s prostrijelnom ranom glave izbačen iz automobila
Tom Dubravec/cropix

Na svakom pojedinom mjestu gdje su znali kako zna svraćati i zadržavati se, išli su policijski timovi. Kada bi se uvjerili da se ne nalazi tamo, ostali su dežurati sve do trenutka kada im je javljeno da je u prvim satima utorka uhićen u Cisti Provo.

Međutim, nakon njegovog uhićenja započela je potraga za osobnim vozilom u vlasništvu njegove djevojke za koje su pretpostavljali da je mjesto na kojem je ranjen Mijatović. Nađen je i automobil, a ubrzo i pištolj za koji sumnjaju da je bio oružje počinjenja kaznenog djela.

S obzirom na to da su našli Firića neposredno nakon događaja te vozilo i oružje istražitelji prilikom dokazivanja ne bi trebali imati problema s materijalnim dokazima, ako je on zaista počinitelj. S druge strane pitanje motiva i svih okolnosti ovisit će o izjavama kako ranjenog Mijatovića, tako i ostalih svjedoka te njihove volje da sve kažu policiji, javlja Slobodna Dalmacija.

Kako se i do sada pokazalo u situacijama ranjavanja unutar kruga osoba koje se druže, žrtve često osim fizičkih posljedica ranjavanja imaju i problema sa sjećanjem. Iz PU splitsko-dalmatinske su jutros i službeno nešto detaljnije izvijestili o detaljima događaja na Klisu u ponedjeljak navečer.

- Policijski službenici su odmah po zaprimanju dojave izišli na mjesto događaja te započeli s intenzivnim kriminalističkim istraživanjem koje je rezultiralo uhićenjem osobe na imotskom području, dva sata nakon zaprimanja dojave, koja je potom dovedena u prostorije policije na daljnju obradu.

Tijekom kriminalističkog istraživanje utvrđena je sumnja da je 29-godišnjak počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju (čl.110 KZ-a u svezi čl.34) na štetu 32-godišnjaka tako da je dana 12.04.2021.godine u večernjim satima na području Klisa pištoljem zadao prostrjelnu ranu glave oštećenom 32-godišnjakom kojom prilikom je isti zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život te je zadržan na liječenju u KBC Split.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen i izuzet pištolj. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju protiv 29-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je isti predan u zatvor u Splitu - stoji u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Antonela Lolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:50