TRAGEDIJA U KARLOVCU

Muškarac pao u otvoreni iskop i poginuo: ‘Bio je predivan čovjek, ne mogu vjerovati da ga više nema‘

Tragedija se zbila odmah iza Autobusnog kolodvora u Karlovcu gdje su u tijeku radovi na zamjeni cjevovoda

Iskop na gradilištu u gradskoj četvrti Zvijezda

 Mario Pušić

Nesretnim slučajem u utorak u večernjima satima u središtu Karlovca smrtno je stradao 54-godišnji muškarac. Kako je izvijestila policija, pao je u iskop na gradilištu u gradskoj četvrti Zvijezda i poginuo. Ne radi se o radniku, već o građaninu koji je očito prolazio tim dijelom grada. Policija utvrđuje sve okolnosti stradavanja, pa će se tako znati radi li se o njegovoj neopreznosti ili je možda gradilište bilo nedovoljno zaštićeno i ograđeno.

Tragedija se zbila odmah iza Autobusnog kolodvora u Karlovcu gdje su u tijeku radovi na zamjeni cjevovoda. Na cijeloj dionici od stotinjak metara danas je podignuta zaštitna ograda. Na središnjem dijelu gorio je lampion. Zapalila ga je jedna od djelatnica u tamošnjem kafiću.

- Poginulog poznajem posljednjih deset godina. Znam da je bio na socijali i preživljavao skupljajući plastične boce. Bio je predivan čovjek, ne mogu vjerovati da ga više nema - rekla nam je gospođa. Nitko nije vidio što se točno dogodilo, no na kolodvoru nam govore da u trenutku pada ista ta ograda nije bila dignuta.

- Mi ne znamo što se dogodilo, je li ju on spustio, je li pala nakon što je pao on ili ju je spustio netko prije. Inače ovaj dio gradilišta jest ograđen. Svaki dan se muvao oko kolodvora, jako dobro je znao da je iza iskop. Znao je popiti, ali nije nikada bio pijan da ne bi znao što radi. Možda se išao pomokriti, pa je zavagnuo - komentira naša sugovornica smrtonosni pad u trometarski iskop.

Više ne znaju niti u Gradskoj toplani Karlovac. Direktor Hrvoje Klobučar kaže kako "nesretni slučaj ne može vjerodostojno komentirati jer je kriminalističko istraživanje u tijeku, u cilju utvrđivanja svih okolnosti u svezi ovog događaja". - Od nadležnih tijela zatražili smo službene informacije o ovom slučaju - poručio je direktor Klobučar, dodajući kako "glede zaštite i gradilišta i iskopa vanjska tvrtka - izvođač kontinuirano provodi sve zaštitne mjere". Zadnju riječ o događaju imat će policijsko istraživanje.

image

Iskop na gradilištu u gradskoj četvrti Zvijezda

Mario Pušić
image
Mario Pušić
image
Mario Pušić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:09