PREVARANTI NAPADAJU

Muškarac s Paga nasjeo na lažni mail o povratu poreza pa izgubio više od 4000 eura, policija upozorava: ‘Odmah ih obrišite!‘

Iz policije ističu kako tragaju za prevarantom ili više njih koje će kazneno prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu

Ilustracija

 Damir Krajac/Cropix

Unatoč stalnim upozorenjima policije i Porezne uprave kojima pozivaju građane da ne otvaraju, nego odmah brišu mailove kojima im se lažno nudi "automatski povrat poreza", na takvu prijevaru nasjeo je 34-godišnjak s Paga te ostao bez više od 4000 eura.

Ličko-senjska policija u srijedu je objavila kako je 34-godišnjak policiji u Novalji prijavio da je na svoju e-mail adresu primio poruku kako mu je automatski odobren zahtjev za povratom poreza, na što je uzvratio porukom kojom je ustupio podatke s bankovne kartice.

Potom je dobio obavijest o izvršenim transakcijama i podizanju novca s računa, a s kojega mu je ‘skinuto‘ više od 4000 eura.

Iz policije ističu kako tragaju za prevarantom ili više njih koje će kazneno prijaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

Ponovno upozoravaju da lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena, zbog čega je nužno dodatno provjeravati njihove adrese i sadržaj.

"Pozivamo građane na dodatni oprez prilikom zaprimanja ovakvih lažnih poruka​ u​ kojima se od ​porezn​ih obveznika traži uplata poreza ili se obavještavaju da im je odobren povrat", poručuju u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 19:50