ZAVRŠIO U BOLNICI

Muškarac u splitskom zatvoru zarezao se žiletom po vratu, ministarstvo: ‘Nije se pokušao ubiti‘

Pravosudne policajce su alarmirali ostali zatvorenici nakon što se 37-godišnjak obliven krvlju srušio na pod

Zatvor Bilice u Splitu

 Jakov Prkić

Muškarac (37) koji je u utorak završio u splitskom zatvoru zbog otmice, silovanja i ozljeđivanja bivše djevojke (25) zarezao se žiletom po vratu.

Kako se doznaje, 37-godišnjak je hospitaliziran nakon što se u svojoj ćeliji zarezao žiletom po vratu. To je, kako pišu lokalni mediji, napravio neposredno nakon što je jučer stigao na Bilice.

Pravosudne policajce su alarmirali ostali zatvorenici nakon što se 37-godišnjak obliven krvlju srušio na pod.

U splitski zatvor 37-godišnjak je doveden nakon što je u nedjelju oteo svoju bivšu partnericu koju je odveo na šire sinjsko područje gdje ima kuću i tamo je silovao. Nesretnu ženu je spasila policija i to nakon što je njena obitelj prijavila nestanak.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je da je u splitskom zatvoru došlo do ozlijeđivanja istražnog zatvorenika, navodeći da nije riječ o pokušaju samoubojstva, već o porezotini koja nije zahtijevala složenu medicinsku obradu.

Ozljeda je nanesena jednokratnom britvicom koja je na popisu dopuštenih stvari osobama kojima je oduzeta sloboda, ističu u ministarstvu.

Dodaju da „rezultati medicinskog pregleda i stručne prosudbe liječnika ne ukazuju da je riječ o pokušaju samoubojstva, već o porezotini koja ne zahtijeva kiruršku i/ili drugu složeniju medicinsku obradu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:59