FILMSKO UHIĆENJE

Muškarci pali nakon spektakularne potjere pokrali i poznate stanovnike Pantovčaka!?

Pri pokušaju bijega pred policijom oštetili sedam vozila na križanju Maksimirske i Mandlove

Uhićenja u Maksimirskoj

 Snimio čitatelj

Policijska sačekuša, a potom i potraga za odbjeglim provalnicima koja je rezultirala uhićenjem četvorice muškaraca u utorak oko 20.50 sati na križanju Maksimirske i Mandlove ulice u Zagrebu, i dalje su glavna tema u gradu.

Jer svjedoci filmskih scena, od kojih su neke i zabilježili svojim mobitelima, navode i da im se, osim općeg meteža te razbijanja lima i grlatih povika muških glasova, činilo i kao da se puca.

image
Goran Mehkek/Cropix

Nad osumnjičenom četvoricom muškaraca starih između 19 i 36 godina u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje te ih se povezuje s nizom provala u domove diljem metropole.

Zagrebačka policija nakon što je u njihovim prostorijama ‘prenoćila‘ uhićena četvorka, kratko je priopćila da su "operativnim radom policijskih službenika uočeni mogući počinitelji kaznenih djela koji su se u danom trenutku u utorak navečer vozili Mazdom zagrebačkim ulicama".

Crveno na semaforu

No nije to bila obična vožnja koju je 36-godišnji vozač priuštio ostaloj trojici putnika. Iako su mislili da će proći neprimjetno s ukradenim plijenom kroz gradski promet, policajci su ih sustigli te pokušali legitimirati, no vozač Mazde je u totalnoj panici stisnuo papučicu gasa pa je vožnja okončana zabijanjem u sedam vozila u nizu na križanju Maksimira i Dubrave.

- Odmah po uočavanju i u trenutku zaustavljanja Mazde zbog crvenog svjetla na semaforu, prišli su istom s ciljem uhićenja sumnjivih osoba. Uz procjenu minimalnog rizika, s obzirom na to da vozilo tada nije bilo u kretanju, policijski službenici su se legitimirali i izdali naredbe na što se vozač oglušio i s namjerom bijega oštetio sedam vozila koja su tada bila zaustavljena na kolniku. Nad svim osobama uporabljena su sredstva prisile nakon čega su privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje - zaključili su iz zagrebačke policije koja je kršitelje zakona svladala pred zaprepaštenim prolaznicima.

- Nismo odmah znači što se događa. Izgledalo je kao oružani prepad na ljude u Mazdi i kao da netko puca, a na kraju su to bili policajci koji su uhitili dečke iz tog auta dok su iz njega bježali - rekla nam je svjedokinja.

Ubacivali "bube"

U metropoli su se od početka godine zaredale provale u domove, a s koliko će točno provalničkih krađa uspjeti kriminalisti povezati osumnjičene, još nije poznato.

U tijeku je pregled niza videonadzora iz pojedinih domova u koje je provaljeno kao i ulaza u zgrade odnosno vile kako bi se utvrdilo je li netko od privedenih u istim prostorima odrađivao provalničke akcije. Također su u tijeku i pretresi domova i prostorija te garaža i automobila kojim se i inače osumnjičeni koriste, a je li kod njih išta od ukradenog i pronađeno, također je ostala nepoznanica. Kako se neslužbeno može čuti, navodno su na pojedinim lokacijama bile ubacivane tzv. bube odnosno uređaji za prisluškivanje, a jesu li iste polučile ikakvu svrhu, možemo samo nagađati.

Među oštećenima, kako doznajemo, ima i poznatih stanovnika Pantovčaka iz poduzetničkog svijeta koji su tijekom provalničkih operacija ostali, bez primjerice, svog zlatnog nakita vrijednog na desetke tisuća eura. Pričinjena, pak, ukupna šteta koju su, pretpostavlja se, pričinili navodno iznosi na stotine tisuća eura.

image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:45