RAZBOJNIČKI POHOD NA MALEŠNICI

MUŽ BIVŠE HRVATSKE MISICE HTIO OPLJAČKATI MJENJAČNICU U ZAGREBU: U vlasnika je uperio pištolj i tražio novac, no nije sve završilo kako je planirao...

 
 CROPIX

Poduzetnik Ivica Đolo (39), predsjednik malonogometnog kluba Nacional i futsal Udruge prvoligaša te suprug bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo, ponovno je završio iza rešetaka remetinečkog zatvora.

No, za razliku od ranijih slučajeva, gdje se Đolu teretilo uglavnom za prevare, prije dva dana Đolo je zaradio svoju prvu prijavu za pokušaj oružanog razbojništva.

Naime, osumnjičen je da pištoljem prošlog tjedna pokušao orobiti mjenjačnicu na Malešnici, no spriječio ga je vlasnik M. L. koji se pohrvao s njim te ga izgurao napolje.

Neuspjelo razbojništvo koje je Đolo navodno pokušao odraditi uz prijetnju pištoljem, prema prijavi, bilo je 18. svibnja oko 13.50 sati, a sve se odigralo netom nakon što je Đolo ušao u kancelariju mjenjačnice ne bi li promijenio 500.000 eura u dolare. Nakon kraćeg razgovora o promjeni novca, posegnuo je za pištoljem iz ruksaka te ga uperio u vlasnika i priopćio mu da je sad to pljačka i da mu preda novac. Vidjevši oružje, vlasnik ga je obuhvatio oko pojasa i izgurao iz kancelarije nakon čega je pobjegao prema svom autu u kojem ga je čekao prijatelj.

Velika provizija

- U transu sam. U komi od tog događaja. Ne mogu vjerovati što se zbilo. Sreća, nema ozlijeđenih i nema materijalne štete pa za mene kao da se ništa nije dogodilo. Od trenutka prijave nadao sam se brzom rješavanju slučaja. I to je to. Drugo vam nemam ništa za reći - rekao je za Jutarnji list vlasnik zagrebačke mjenjačnice M. L.

Navode iz kaznene prijave Đolo odbacuje. Kako smo uspjeli doznati, u posljednje vrijeme “bacio” se na trgovanje bitcoinima pa na veliko trguje novcem i radi toga je kobnog dana otišao u mjenjačnicu jer je imao dogovor s vlasnikom.

- Ma kakva pljačka! Pa ja sam jedini u toj sobi imao novac. Netko s ulice je zvao policiju kad je vidio naguravanje pa se vlasnik mjenjačnice prepao nastale situacije. I eto meni prijave. Ja sam samo radio svoj posao - pravdao se Đolo policajcima na ispitivanju, navodeći da je zajedno s vlasnikom mjenjačnice i još jednim prijateljem od te trgovine eurima trebao dobiti izdašnu proviziju.

varazdin,080606
izbor za najljepsu gospodju
ivana delac /bivsa miss universe/ i njen suprug ivica djolo
foto dubravko darabus
-desk-
Dubravko Darabus
Arhiva, 2006.: Ivica Đolo sa suprugom, bivšom Miss Universe Ivanom Delač Đolo

Đolo je još ispričao da je dan prije tog kobnog dana već bio u mjenjačnici te porazgovarao s vlasnikom oko nabave novca. Kupoprodaju su dogovorili za sutradan ujutro kada se Đolo tamo ukazao s navodno višemilijunskim iznosom.

Kako donositelja dolara još nije bilo, otišao je i vratio se za dva sata. Pritom je navodno na ulici uočio neke osobe koji su mu se učinile nepodobnima pa je vlasniku prigovorio da ga s tom neopreznošću dovodi u opasnost.

Nakon toga ga je vlasnik, ni sa čim izazvan, kako je ustvrdio, napao šipkom i da je sve snimila kamera osim tog napada jer je vlasnik mjenjačnice na nju stavio poklopac. Nakon što je izbačen, vratio se nazad po svoj ruksak.

Optužnica

Podsjetimo, prošlog tjedna USKOK je protiv Đole i još trojice njegovih suradnika podignuo optužnicu jer su na prodaji gradskih stanova varali potencijalne kupce.

Uhićeni su bili lani u koordiniranoj akciji policije, a lakovjernim kupcima lažno su se predstavljali kao suci, sudski i gradski službenici.

Radilo se o gradskim stanovima koji nakon smrti vlasnika nisu imali nasljednike te je stanove preuzimao Grad, a Đolini suoptuženici tvrdili su da im treba platiti određeni postotak za sređivanje dokumentacije i nepodmirene režije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:56