DIVLJI ZAPAD

Na Badnjak šetao po Splitu s automatskom strojnicom: ‘Počeo je bježati, a onda je puška opalila‘

Policiji je do sada bio poznat po posjedovanju droge, drskom ponašanju i krađama, ali ne i po teškim kaznenim djelima

Policija /Ilustracija

 Ranko Šuvar/cropix

Na sam Badnji dan, kada se većina ljudi u svojim kućama priprema za doček Božića i i sprema za odlazak na ponoćku, D. M. (34) je imao drugačiji raspored provođenja svog vremena, piše Slobodna Dalmacija.

On je 24.prosinca oko 21,30 sati šetao Dinarskom ulicom na predjelu splitskog Kmana - s automatskom strojnicom "Zagi".

Je li tek kupio pušku, je li mislio proslaviti Božić pucajući u zrak ili počiniti neko kazneno djelo, to će zauvijek ostati nepoznanica. Ono što je u ovoj priči egzaktno je činjenica da je 34-godišnjak u policijskom automobilu vidio policajce u redovitoj ophodnji i počeo bježati ispred njih.

U tom bježanju opalio je jedan metak koji ga je pogodio u desnu nogu te je zadobio prostrijelnu ranu mišića. Privremeno je umaknuo policajcima te je pješke krenuo u bolnicu potražiti liječničku pomoć, a o samoranjavanju je policiju obavijestila bolnica oko 21,40 sati.

Kod njega je nakon dolaska policije pronađena automatska strojnica s 11 metaka, a pretragom stana kojeg koristi u Vrličkoj ulici pronađeno je 4,8 grama marihuane.

Ispaljeni metak ušao mu je kroz desnu natkoljenicu, a izišao kod koljena pa je za pretpostaviti da je držao pušku o ramenu kad je bježao i da je u tom trenutku zbog nestručnog rukovanja došlo do opaljenja.

Obrada je još uvijek u tijeku, ali prijete mu kaznena prijava zbog posjedovanja i nabavke oružja, ali i dvije prekršajne prijave: nepažljivo rukovanje oružjem i prekršajna prijava iz Zakona o prebivalištu.

Policiji je do sada bio poznat po posjedovanju droge, drskom ponašanju i krađama, ali ne i po teškim kaznenim djelima.

Njegovo stanje je dobro, a prostrijelna rana se tretira kao lakša tjelesna ozljeda jer metak nije oštetio ni jedan vitalni dio noge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:22