VATROGASCI NA TERENU

Na Braču se srušio dron pun kerozina i izazvao požar, Ministarstvo mora: To je naša letjelica

Požar je izazvala bespilotna letjelica tipa Schiebel S-100 u vlasništvu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture
Letjelica Schiebel S-100
 Ministarstvo mora/Cropix

Požar koji je jutros izbio nakon pada drona kod mjesta Gornji Humac, nedaleko od zračne luke na Braču, stavljen je pod nadzor, doznaje se od zapovjednika bračkih vatrogasaca Nikole Martinića.

- Izgorjelo je 150 hektara makije. Nema otvorenog plamena. Bit ćemo i dalje na požarištu zbog sanacije. Dron je udario u južne obronke Brača, sutra najavljuju jako jugo i moramo shvatiti cijelu ovu stvar krajnje ozbiljno, kazao je Martinić, a prenosi Dalmatinski portal.

- Na terenu je 30 vatrogasaca s 13 vozila. Mjesto na koje se srušio dron je nepristupačno i do njega smo se probijali sat vremena. Gasimo desantnom opremom, kaže Martinić.

Dron, koji se srušio na Braču, imao je u sebi 60 litara kerozina i 30 litara ulja. Koristio se inače za snimanje prekršitelja na moru, javlja Dalmatinski portal.

image
Letjelica Schiebel S-100
Schiebel Multimedia/Ministarstvo Mora

Kako smo ranije izvijestili, požar je izazvala bespilotna letjelica tipa Schiebel S-100 u vlasništvu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dogodilo se to, kako navodi Ministarstvo u priopćenju, neposredno nakon polijetnja iz Zračne luke Brač. Ističu kako prema dostupnim informacijama nema ozlijeđenih osoba niti materijalne štete na objektima.

- Bespilotni zrakoplov je prema današnjem rasporedu trebao obavljati redovne aktivnosti vezane uz podršku sigurnosti plovidbe i zaštite mora u sklopu usluga koje državama članicama Europske unije stavlja na raspolaganje Europska agencija za pomorsku sigurnost EMSA, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 22:26