POD TONAMA SMEĆA

Na deponiju počeli tražiti tijelo ubijene Ljubice. Suprug je prije četiri mjeseca priznao zločin

'Na tom se mjestu sada u slojevima duž mikrolokacije buše rupe, a potom nastupa intenzivno traganje uz pomoć pasa tragača, te djelatnika HGSS-a', rečeno je u policiji
 Jure Mišković / CROPIX

ZADAR - Policija je u utorak na gradskom deponiju iznad Dikla počela tražiti tijelo Ljubice Filipović Sorić (39) za čije je ubojstvo u prosincu prošle godine osumnjičen njezin suprug Zoran Sorić (57) .

Ubijena Ljubica Filipović Sorić na MUP-ovim se stranicama više od godinu dana vodila kao nestala, da bi njezino ubojstvo tek u prosincu prošle godine priznao njezin suprug kazavši kako se nakon ubojstva koje je počinio godinu prije riješio tijela bacivši ga u kontejner na zadarskoj Meladi.

Prema pretpostavkama policije, tijelo ubijene se cijelo vrijeme nalazi na deponiju , no potrage dosad nije bilo jer je istražni sudac Ante Anić tek u utorak dao policiji nalog za da se krene sa traženjem tijela ubijene.

- Početnu fazu radova na mikrolokaciji na kojoj pretpostavljamo da bi se tijelo moglo nalaziti izvodi jedna zagrebačka tvrtka. Na tom se mjestu sada u slojevima duž mikrolokacije buše rupe, a potom nastupa intenzivno traganje uz pomoć pasa tragača, te djelatnika HGSS-a - rečeno je u policiji koja je nalog za potragu od istražnog suca Ante Anića čekala četiri mjeseca.

Nakon završene istrage sudac je dao nalog za potragom tijela koji je pak koincidirao sa apelom 17-godišnje Dolores Filipović, kćeri ubijene Ljubice , koja je prije desetak dana zapalila svijeću uz sam ulaz na gradski deponij htijući time potaknuti nadležne da započnu tražiti tijelo njezine majke.

Upravo je Ljubičina 17-godišnja kćerka iz prvog braka bila prva koja je policiji prijavila da je njezina majka nestala. Iako je Ljubičin suprug tada tvrdio da je nije vidio nakon svađe 19. prosinca prošle godine u iznajmljenom stanu u ulici Benka Benkovića gdje su živjeli, policija je upravo u tom stanu pronašla tragove i dokaze koji su upućivali na to da je žena ubijena što su potvrdili i vještaci Centra za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Sve do 2001. godine, Sorić je radio kao pirotehničar splitskog poduzeća "Avangarda" kada je teško ranjen prigodom razminiranja drniškog Petrova polja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 09:28