ČETIRI OSOBE MORAJU NA SUD

Na glazbenom festivalu u Vabrigi policija je zatekla ukupno 44 osobe u zlouporabi opojnih droga, troje njemačkih državljana uhićeno zbog preprodaje

Ilustracija
 Nikolina Vukovic Stipanicev / HANZA MEDIA

Na glazbenom festivalu u mjestu Vabriga policija je zatekla ukupno 44 osobe u zlouporabi opojnih droga, uglavnom za vlastite potrebe, a troje njemačkih državljana u dobi od 26 do 31 godine uhićeni su zbog preprodaje raznih vrsta droge od amfetamina i ecstazyja do marihuane i kokaina, doznaje se u ponedjeljak u istarskoj policiji.

Policija je izvijestila da je tijekom festivala u turističkom naselju na području Vabrige "poduzela brojne radnje u cilju suzbijanja zlouporabe opojnih droga i drugih oblika protupravnog ponašanja", a rezultate su na konferenciji za novinare predstavili načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Matika i pomoćnica načelnika za kriminalističku policiju Policijske postaje Poreč Ingrid Paver.

Po njihovim riječima policijski službenici su postupali prema 44 osobe koje su zatečene u posjedovanju droge za vlastitu upotrebu, odnosno u počinjenju prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je troje državljana Njemačke osumnjičeno za neovlaštenu proizvodnja i promet drogama.

Tako su u petak u jedan sat iza ponoći zatekli 26-godišnjeg njemačkog državljanina koji je kod sebe posjedovao vrećicu s različitim vrstama droge. Mladić je pokušao pobjeći, no policijski službenici su ga ubrzo sustigli i priveli u policijsku postaju. Temeljem naloga nadležnog suda policija je istoga dana obavila pretragu apartmana u kojem su, osim 26-godišnjaka, boravili i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, oboje njemački državljani.

Prilikom pretrage apartmana i kod 26-godišnjaka, policajci su ukupno pronašli 785 tableta ecstasy, 64 grama droge MDMA, 62,2 grama kokaina, 49,8 grama ketamina, 19,6 grama hašiša i 16,2 grama smeđe praškaste materije. Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ''Ivan Vučetić''. Zbog sumnje da su u počinjenju kaznenog djela sudjelovali i 29-godišnjak i 31-godišnjakinja, policijski službenici su ih uhitili, a osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

U počinjenju prekršaja, odnosno u posjedovanju droge za vlastitu uporabu, zatečeno je ukupno 29 državljana Austrije, šest državljana Njemačke, četiri hrvatska državljana, dva državljana Italije te po jedan državljanin SAD-a, Slovačke i Švicarske. Od njih su policijski službenici oduzeli ukupno 53,1 grama amfetamina, 32 tablete i 0,3 grama ecstasya, 27,8 grama marihuane, 10,2 grama i jednu kapsulu droge MDMA, 8,9 grama kokaina, 1,2 grama hašiša.

Većini su izdani prekršajni nalozi, dok se protiv četiri osobe podnose optužni prijedlozi nadležnom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2022 06:28