U BUSU BEZ PUTNIKA

Na granici kod Dubrovnika pala dvojica Albanaca: U Hrvatsku pokušali unijeti 5 kg heroina i 5 kg kokaina

‘Autobus je bio bez putnika, a njime je upravljao 33-godišnjak, dok je 41-godišnjak bio zamjenski vozač‘
 PU dubrovačko-neretvanska

Policija je na graničnom prijelazu Karasovići ovoga tjedna zaplijenila značajnu količinu droge kod dvojice državljana Albanije - 5,4 kilograma heroina i 5,6 kilograma kokaina.

Kako je danas izvijestila Policijska uprava dubrovačko neretvanska, u srijedu, 14. prosinca, u večernjima satima ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići, u putničkom autobusu albanskih nacionalnih oznaka, pristupila su dvojica muškaraca u dobi od 41 i 33 godine, obojica državljani Albanije.

"Autobus je bio bez putnika, a njime je upravljao 33-godišnjak, dok je 41-godišnjak bio zamjenski vozač.

Tijekom granične kontrole, koju su policijski službenici Postaje granične policije Gruda zajednički odradili s djelatnicima carine, u prtljažnom prostoru uočene su preinake zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu", priopćila je policija.

image

pu dubrovačko-neretvanska

image
PU dubrovačko-neretvanska

Potom je temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku tijekom četvrtka obavljena pretraga autobusa te je u duplom dnu, izrađenom ispod spavaonice vozača, pronađeno 10 pakiranja omotanih prozirnom folijom. Kako je ustanovljeno, u pet pakiranja se nalazio heroin, ukupne težine 5,4 kilograma, dok se u preostalih pet pakiranja nalazio kokain, ukupne težine 5,6 kilograma.

"Dvojica albanskih državljana su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je njihova odredišna zemlja bila jedna od zemalja Zapadne Europe koju, u interesu nastavka kriminalističkog istraživanja, za sada nećemo navoditi. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni muškarci su uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", navodi dubrovačka policija podsjećajući pritom kako je tijekom posljednjih 5 godina PU dubrovačko-neretvanska spriječila krijumčarenje i prodaju preko 730 kilograma marihuane, više od 700 kilograma kokaina, oko 233 kilograma heroina, 250 kilograma ketamina, preko 36 tisuća komada tableta koje se nalaze na popisu droga i oko 1500 stabljika marihuane.

image
PU dubrovačko-neretvanska
image
PU dubrovačko-neretvanska
image
PU dubrovačko-neretvanska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:10