VELIKA AKCIJA

Na meti USKOK-a 20-ak osoba: Sređivali su lažne vozačke dozvole vozačima kamiona i autobusa, evo po kojoj cifri!

Sredili su više od 500 dozvola, a navodno su se na isti način sređivale i dozvole za prijevoz opasnih tvari.

Ilustracija

 /Policija

Policija i USKOK jučer su proveli veliku akciju protiv 20-ak osoba za koje se sumnja da su uz novčanu naknadu sređivali vozačke dozvole vozačima kamiona i autobusa.

Sumnja se da su osumnjičeni koji su tijekom utorka poslijepodne još bili ispitivani u policiji, tako "sredili" više od 500 dozvola, a navodno su se na isti način sređivale i dozvole za prijevoz opasnih tvari. Kako smo neslužbeno doznali, cijena jedne dozvole bila je od 100 do 700 eura.

Neslužbeno nam je jučer iz izvora u MUP-u potvrđeno da je akcija u tijeku i da je vodi PU zagrebačka te da bi se tijekom večeri ili današnjeg dana policija i USKOK i službeno mogli oglasiti o navedenoj akciji.

Odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković, kojeg je angažirala osoba osumnjičena da je bila posrednik u sređivanju dozvola, potvrdio nam je da je angažiran u navedenom predmetu, ali nije mogao reći nikakve pojedinosti o tome za što se tereti njegov branjenik. Kako doznajemo, u akciji su osim zagrebačke policije sudjelovale policije iz drugih dijelova Hrvatske, s obzirom da su korisnici tih usluga bili iz raznih krajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 08:13