STRAŠAN ČIN

Na Plitvičkim Jezerima uhićen pedofil koji je zlostavljao 13-godišnje dijete

Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu određen mu je jednomjesečni istražni zatvor
Arhiva
 Tonci Plazibat/Cropix

Zbog sumnje da je spolno zlostavljao i iskoristio dijete u dobi od 13 godine na području Plitvičkih Jezera je uhićen 59-godišnji muškarac, je mu je nakon ispitivanja na Županijskom državnom odvjetništvu određen jednomjesečni istražni zatvor.

Iz karlovačkog tužiteljstva su potvrdili da su "4. listopada 2020., po primitku kaznene prijave, proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 59-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na području općine Plitvička Jezera na štetu djeteta. Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio 59-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke - kažu u ŽDO-u Karlovac.

Muškarca terete za najstrašniji čin koji netko djeteteu može učiniti, zakon ga definira i počinitelju ovako obrazlaže kaznu: "Ako je kaznenim djelom djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri do petnaest godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2022 19:17