KRIVOTVORENI EURI

Na račun lažnih novčanica trošili ko ludi po trgovinama i restoranima u Novom Zagrebu

Policija je dvojac kazneno prijavila za krivotvorenje novca. Starijem je određen pritvor, dok je mlađi pušten uz mjere opreza

ilustrativna fotografija lažnih eura

Ponašali su se kao pijani milijunaši. A kako i ne bi kad su na pladnju imali krivotvorene eure pa su olako kupovali što god su htjeli. Galantno su se častili krivotvorinama u šest trgovina i jednom restoranu u sklopu novozagrebačkog trgovačkog centra. Oni su 28-godišnji hrvatski državljanin i njegov 39-godišnji BiH prijatelj kojima je nakon mjesec dana zagrebačka policija stala na kraj. Kazneno su prijavljeni za krivotvorenje novca nakon čega je novozagrebačko tužiteljstvo, gdje su ispitani prvog dana ožujka, odlučilo pokrenuti istragu.

Dvojac se sumnjiči da su 6. veljače ove godine, od 17,55 do 19 sati obilazili novozagrebačke mete. Pritom su sve odabrane stvari pa i jelo u restoranu platili s krivotvorenim eurima. Uglavnom je to bila novčanica od 200 eura koje su pribavili na neutvrđeni način i za koje su znali da su lažne.

Za razliku od 39-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine kojem je dežurni sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio jednomjesečni pritvor jer postoji opasnost od ponavljanja djela i bijega, dok su mlađem određene mjere opreza obveznog javljanja policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:58