SPEKTAKULARAN ULOV

Na riječnom otoku na Muri pronađena jedna od najvećih plantaža marihuane na ovim prostorima

Polje s 2650 sadnica indijske konoplje uočio je helikopter koji je nadzirao granicu; stabljike su mogle dati oko 600kg kvalitetne droge
Plantaža marihuane na murskoj adi
 PU Murska Sobota

Slovenska policija otkrila je jednu od najvećih ikada pronađenih plantaža marihuane u toj zemlji i to zahvaljujući helikopteru koji je motrio granicu, piše portal 24 ur.

Naime, plantaža je bila zasađena na riječnom otoku na Muri nedaleko od mjesta Benica sa slovenske i mjesta Križovac s hrvatske strane i nije bila vidljiva ni na koji način osim iz zraka.

Policiji nije bilo nimalo lako doći do plantaže i morali su se probijati kroz gustu vegetaciju da bi na kraju stigli do polja na kojem je bilo zasađeno 2650 sadnica visokih između 80 i 100 cm.

image
Plantaža marihuane na murskoj adi
PU Murska Sobota

Kako je kasnije napisano u izvješću, o biljkama se netko jako dobro brinuo i gnojio ih te bi one dale najmanje 600 kilograma vrlo kvalitetne droge.

Zbog uzgoja marihuane, uhićena su trojica muškaraca starih između 40 i 48 godina te su izvedeni pred istražnog suca u Murskoj Soboti.

image
Plantaža marihuane na murskoj adi
PU Murska Sobota

Osim što je bio ključan za pfronalazak nedopuštene plantaže, helikopter je poslužio i za prebacivanje droge na kopno.

Naime, policajci su stabljike potrpali u velike vreće te ih konopom vezali za helikopter koji je teret prebacio do kopna gdje ih je čekao traktor s prikolicom te je marihuana tako prebačena do policijske postaje.

image
Plantaža marihuane na murskoj adi
PU Murska Sobota
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:59