PRIPUZ I OSTALI

Na ročištu za aferu Agram slušat će se tajne snimke o poslovima zbrinjavanja otpada u Zagrebu

Točku vezanu uz otpad zagrebački Županijski sud isprva je bio odbacio, a onda ju je USKOK u dopuni istrage izmijenio
 Damjan Tadic/Cropix

Na današnjem ročištu u postupku za aferu Agram, u kojem je do svoje smrti prvookrivljeni bio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, trebale bi se slušati tajne snimke telefonskih razgovora o poslovima zbrinjavanja otpada, snimljene 2013. godine.

Tijekom dosadašnjeg postupka već su preslušane snimke vezane uz druge točke optužnice, no točku vezanu uz otpad zagrebački Županijski sud isprva je bio odbacio, a onda ju je USKOK u dopuni istrage izmijenio.

Uglavnom, dok se u prvoj verziji Bandiću te vlasniku CEZARA-a Petru Pripuzu na teret stavljalo da su poslom sa zbrinjavanjem otpada Zagrebačkom holdingu prouzročili štetu od 7 milijuna kuna, u "popravljenoj" točki više ih se nije teretilo da su Holdingu pričinili štetu, nego samo da su pogodovali Pripuzovim tvrtkama u dobivanju posla.

Nakon što je ponovno podignuta, optužnica za taj dio je potvrđena te spojena sa suđenjem koje je već bilo u tijeku. Riječ je o snimkama čiji su transkripti do sada već objavljivani u medijima nekoliko puta, u kojima sada pokojni Bandić naziva Pripuza "kondorom", a on njega "leopardom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:07