DAN VELIKIH PUŠTANJA

Na slobodi jedan od glavnih aktera afere u Ini, bivša mlada nada HDZ-a i medicinska sestra uhićena zbog covid potvrda

Josip Šurjak, Magdalena Dovečer i Petra Rumiha opet su na slobodi

Josip Šurjak izlazi iz Remetinca

 Ronald Gorsic/CROPIX

Čak troje okrivljenika, koji su po prijedlozima USKOK-a i Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) nedavno završili u istražnom zatvoru, u srijedu su pušteni iz Remetinca.

Istražni zatvor ukinut je donedavnom predsjedniku Hrvatske odvjetničke komore Josipu Šurjaku koji je pod istragom USKOK-a u plinskoj aferi u Ini.

Nakon što je nešto više od mjesec dana proveo iza rešetaka, Šurjak je pušten na slobodu u srijedu navečer. Županijski sud ukinuo mu je istražni zatvor na prijedlog USKOK-a jer su prestali razlozi zbog kojih mu je ranije određen.

image

Josip Šurjak izlazi iz Remetinca

Ronald Gorsic/CROPIX
image

Josip Šurjak izlazi iz Remetinca

Ronald Gorsic/CROPIX

Istoga dana Županijski sud u Zagrebu odlučio je pustiti da se sa slobode brani i okrivljenica Europskog tužiteljstva, sad već bivša voditeljica službe iz HAMAG-BICRO-a, Magdalena Dovečer, koja se tereti da je pogodovala rođaku na jednom natječaju vrijednom nepunih milijun kuna. Navodno je ova nekadašnja mlada nada HDZ-a prije puštanja iz Remetinca sve priznala nadaležnim tužiteljima EPPO-a.

image

Uhićenje Magdalene Dovečer

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Iz Remetinca je puštena i USKOK-ova okrivljenica Petra Rumiha, bivša medicinska sestra u Domu zdravlja Zagreb zapad, koja je prošloga tjedna uhićena zbog sumnje da je u sklopu zločinačkog udruženja organizirala izdavanje lažnih covid potvrda.

image

Josip Šurjak izlazi iz Remetinca

Ronald Gorsic/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:37