NASTAVAK PROCESA

Na suđenju Škari ispitan svjedok obrane, za dva tjedna pred suce izlaze i vještaci

S obzirom na to da je suđenje zatvoreno njegov iskaz je tajan, kao i ostali iskazi
Damir Škaro
 Srdjan Vrancic/Cropix

Na velikogoričkom Županijskom sudu jutros je ispitivanjem svjedoka obrane nastavljeno suđenje bivšem tajniku AK Siget i bivšem zastupniku HDZ-a, olimpijcu Damiru Škari kojeg tužiteljstvo tereti za spolno uznemiravanje i silovanje zaposlenice Autokluba Siget.

Od početka suđenja 21. rujna prošle godine, a vijeću predsjedava sutkinja Nataša Brleković, prošlo je već skoro godinu dana i ono ide ka svojoj završnici. Formalno je rasprava počela ispočetka jer je od prethodne rasprave prošlo više od godinu dana.

Kako smo doznali jutros, ispitanog svjedoka na raspravi su u svojim iskazima spominjali i Damir Škaro i oštećena zaposlenica, kao i još neki svjedoci koji su se tog kobnog dana u kolovozu 2019. godine zatekli u AK Siget.

S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost i njegov iskaz je tajan, kao i ostali iskazi.

Na sljedećem ročištu 26. rujna sudsko vijeće ispitat će vještake o okolnostima događaja kako ga je opisala u svom iskazu oštećena žrtva. Damir Škaro u međuvremenu je smijenjen s funkcije tajnika AK Siget, neko vrijeme proveo je u pritvoru, a sve vrijeme negira optužbe za koje ga tereti tužiteljstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:29