NASTAVLJENA ISTRAGA

Na sudu traje ispitivanje 44 huligana zbog kaosa na A1: Do kraja dana odluka hoće li u istražni zatvor

Većina uhićenika ima svoje izabrane branitelje, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja

Privođenje uhićenih navijača Hajduka koji su sudjelovali u neredima

 Marko Todorov/Cropix

Nakon subotnjeg derbija na Maksimiru u masovnom sukobu navijača Hajduka s malobrojnim pripadnicima policije pokraj benzinske crpke Desinec, na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, ozlijeđeno je 20 policajaca i isto toliko pripadnika Torcide.

U velikom neredu policajci su upotrijebili i vatreno oružje, a zbog kaosa je autocesta bila zatvorena 12 sati. Uhićene su 44 osobe, a hoće li na mjesec dana u istražni zatvor - odlučivat će se tijekom dana na Županijskom sudu u Velikoj Gorici, javlja HRT.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image

Privođenje uhićenih navijača Hajduka koji su sudjelovali u neredima

Marko Todorov/Cropix

- Županijski sud u Velikoj Gorici ima saznanja da će tijekom dana Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložiti određivanje istražnog zatvora za vrlo vjerojatno - svih 44 uhićenika. Prijedlozi za određivanje istražnog zatvora stizat će na odjel za istrage ovog suda, gdje su dežurne tri sutkinje, izjavila je za HRT glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Blažeković.

Dodala je kako velika većina uhićenika ima svoje izabrane branitelje, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja u trenutku uhićenja. Svi su, više manje ispitani, ili su još uvjek na ispitivanju pred DORH-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:48