NESTRUČNO RUKOVANJE

Na tavanu u blizini Vinkovaca pronašli tri ručne bombe: Muškarac se ozlijedio i zaradio prijavu

Umjesto da su o pronalasku obavijestili policiju, dvojac je opasne predmete krenuo proučavati

Ljudska znatiželja ponekad zna biti i kobna. Uvjerili su se u to jučer kasno popodne muškarci u jednoj obiteljskoj kući u mjestu Otok na području PU vukovarsko-srijemske kada se jedan od njih ozlijedio prilikom rukovanja bombom.

Naime, oko 17.30 sati 32-godišnjak i 34-godišnjak su u tavanskom prostoru obiteljske kuće pronašli tri ručne bombe i 85 komada raznog streljiva. Umjesto da su o pronalasku obavijestili policiju kako bi ga se riješili ikakvih sankcija jer je u tijeku kampanja 'Više oružja manje tragedija', dvojac je opasne predmete krenuo proučavati. Sa tavana su bombe spustili u prizemni dio kuće gdje je, otkrivaju iz policije, 34-godišnjak nestručno manipulirao bombom.

- Pritom je odvojio i aktivirao detonator upaljača ručne bombe te se ozlijedio. Hitna medicinska pomoć je 34-godišnjaku ukazana u OŽB u Vinkovcima, dok 32-godišnjak nije ozlijeđen. Policija je na mjestu događaja provela očevid gdje osim navedenog nije nađeno drugih minsko eksplozivnih sredstava ili naprava - kažu iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:10