ZAVRŠIO FESTIVAL

NA ULTRI DROGE K'O U PRIČI! Policija objavila koliko je oduzela kokaina, ecstasyja, speeda, ketamina, 'trave'...

 
 Zvonimir Barišin / Hanza Media

Tijekom trajanja javnog okupljanja "Ultra Europe 2019“, od 12. do 15.srpnja 2019.godine na području održavanja javnog okupljanja nisu zabilježeni negativni značajniji događaji, odnosno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanje osoba i oštećenja imovine.

Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 352 osobe, od čega 255 stranih i 97 hrvatskih državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske, a piše Slobodna Dalmacija.

- Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina, 8.75 grama hašiša i 13.09 grama speeda, 50 grama ketamina - kažu u policiji.

Suma naplaćenih kazni je pozamašna - ukupno je naplaćeno čak milijun kuna!

- Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao dan održavanja javnog okupljanja, uz angažman većeg broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala. Tijekom pripreme osiguranja, održani su radni sastanci s predstavnicima organizatora, Grada Splita, žurnih službi i ostalih subjekata koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi s održavanjem festivala i pružanjem usluga posjetiteljima. Pravovremeno je ostvarena suradnja s građanima koji žive u neposrednoj blizini, radi uspostavljanja direktnog kontakta s policijom u slučaju bilo kakve potrebe žurne intervencije - dodaju u splitskoj policiji, a piše Slobodna Dalmacija.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na čitavom području centra Grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije prekršaja i kaznenih djela.

S obzirom na blizinu prometnica koje okružuju sportski kompleks Park mladeži bili smo maksimalno angažirani u nadzoru prometa posebno usmjereni na zaštitu svih sudionika u prometu, posebno pješaka i to u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima. Unatoč intenzivnom pješačkom prometu, posebno u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima, nismo zatvarali prometnice već su policijski službeni na trenu bili maksimalno angažirani i kontrolirali su kretanje velikog broja pješaka i vozila. Prometna policajci bili su angažirani tijekom čitavog dana, a tijekom večeri posebno su bili usmjereni na nadzor intenzivnog pješačkog prometa.

- Želimo istaknuti kako su građani posebno vozači svojim ponašanjem, prateći smjernice policije vezane uz prometovanje ovim dijelom grada ( korištenje alternativnih pravaca, povećan oprez, smanjenje brzine) i sljedeći upute policijskih službenika na terenu, doprinijeli da stanje u prometu u ovom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja - zaključuju u PU splitsko-dalmatinskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:43