CRNA BILANCA SPEKTAKLA

Na Ultri s drogom pao fitness model, zvijezda YouTubea! S kokainom uhitili i bankara, odmah je dao 100.000 kn jamstva

"U Split sam došao samo radi Ultre i na ulazu su me zaustavili da pokažem što imam u torbici i tad su našli drogu"
 Cropix

Splitska policija pohvalila se kako je u tri dana trajanja Ultra festivala naplatila pola milijuna kuna kazni zbog prekršaja Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te da je tijekom trodnevnog partijanja privedeno ukupno 213 osoba, od čega je 160 stranaca i 53 hrvatska državljana. Od svih privedenih tek je njih osam "kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama". Oduzeto je ukupno 504 komada ecstasyja, 524 grama marihuane, 35 ampula i 29 grama MDMA, 198 grama kokaina, 161 grama hašiša i 30 grama speeda i 15 grama ketamina, javlja Slobodna Dalmacija.

Od osam onih koji su kazneno prijavljeni da bi potom završili i u istražnom zatvoru na Bilicama našao se i jedan britanski bankar, slovenski fitness trener te 30-godišnji električar iz okolice Splita kod kojeg je i pronađeno najviše droge. Njega policija nije uhitila na prostoru Parka mladeži gdje se održavao festival već ispred unajmljenog stana na Brdima, u petak oko 13.40 sati kada je izašao kako bi očito taman pristiglim partijanerima prije početka festivala prodao robu.

Uhićen je, a pretragom unajmljenog stana pronađeno je pet vrećica u kojima je bilo ukupno 109 grama kokaina, 200 komada ecstasya te još jednom vrećicom s oko 13 grama smrvljenog amfetamina. Nakon uhićenja je u svojoj obrani negirao da je drogu htio prodavati te je rekao da je policajcima koji su ga zaustavili po izlasku iz stana dragovoljno dao koakin i ecstasy kao i digitalnu vagu i uređaj za vakumiranje. Rekao je kako je kokain bio isključivo za njegovu osobnu uporabu, a da je znao počastiti i svoje prijatelje.

Što se tiče ecstasya, "prodao" je priču da mu je to na čuvanje dao jedan dobar poznanik isto kao i vagu i uređaj za pakiranje, a njegovo ime nije htio otkriti. Pravdao se da je kockar i ovisnik i da je u zadnjih mjesec dana dobio na kocki veću svotu novca pa je kupio kokain i to za 500 kuna po gramu. Iako do sad nije osuđivan, ODO Split je tražilo, a sudac istrage je i prihvatio, određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Iza rešetaka zatvora na Bilicama završio je i 24-godišnji fitness model, kako se predstavlja na svojoj Youtube stranici, iz Maribora kojeg je policija uhitila u subotu, drugog dana Ultre na ulazu u prostor festivala. Nakon zaustavljanja kod njega je pronađeno 18 ampula MDMA ukupne težine 3,6 grama. On je u svojoj obrani rekao da je droga bila samo za njegovu uporabu i da je tri godine čekao na Ultru u Splitu. Kazao je da je drogu nabavio u Sloveniji i da ju je podijelio u ampule kako bi sam sebe kontrolirao koliko će uzeti, a da ostane priseban.

- Radim kao zaštitar i zaradim oko 600 eura mjesečno te još i kao fitness trener od čega zaradim oko 500 eura mjesečno. U Split sam došao samo radi Ultre i na ulazu su me zaustavili da pokažem što imam u torbici i tad su našli drogu. Žao mi je zbog svega - kazao je slovenski fitness model kojem je sudac istrage ipak odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega s obzirom da nije državljanin Hrvatske iz kojeg može izaći ako uplati jamčevinu od 50 tisuća kuna.

S još manjom količinom droge koja je pronađena kod njega, a radi se od oko dva i pol grama kokaina, u zatvoru je zbog opasnosti od bijega završio i 28-godišnji državljanin Velike Britanije, bankar iz Londona kojem je, pak, određena jamčevina od 100 tisuća kuna. Njega su policajci vidjeli u subotu navečer na prostoru Parka mladeži kako jednoj državljani Njemačke predaje drogu i od nje uzima novac, a nakon uhićenja pronašli su kokain pakiran u nekoliko vrećica. On je tvrdio da je droga za njegovu osobnu uporabu, a da mu je Njemica prijateljica, no niti policija niti dežurni zamjenik ODO-a, a niti sudac istrage u to nisu povjerovali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:40