OPTUŽNI PRIJEDLOG

Načelnik sisačke policije Luka Pešut je optužen za prometnu nesreću u Petrinji

Luka Pešut tada je upravljao službenim vozilom, a policija je alkotestirala oba vozača
Luka Pešut
 Mate Piškor/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, ne navodeći identitet optuženog, objavilo da je podnijelo optužni prijedlog sisačkom Općinskom sudu protiv Luke Pešuta, načelnika PU sisačko-moslavačke, zbog prekršaja iz članka 12. stavak 4., članka 70. stavka 1. točke 1., članka 74. stavka 1. i članka 73. stavka 1. u vezi članka 293. stavka 1. i 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Okrivljenog 58-godišnjaka optužnim prijedlogom tereti se da je 11. ožujka 2021. u Petrinji upravljao osobnim autom te je, na dijelu kolnika neposredno ispred raskrižja i pješačkog prijelaza, na kojem je horizontalnom prometnom signalizacijom (punom linijom) zabranjeno pretjecanje, iako se ispred njega u istom smjeru kretala kolona vozila, pretjecao vozilo kojim je upravljao 48-godišnji vozač, koji je prethodno započeo skretanje ulijevo.

U pretjecanju došlo je do naleta osobnog vozila kojim je upravljao 58-godišnji okrivljenik na lijevu bočnu stranu vozila koje je skretalo, te je lakše ozlijeđen 48-godišnji vozač i nastala je materijalna šteta.

Luka Pešut tada je upravljao službenim vozilom, a policija je alkotestirala oba vozača te nisu bili pod utjecajem alkohola. Luka Pešut u policiji je od 1991., a jedno vrijeme bio je i zapovjednik postaje prometne policije PU zagrebačke. Na funkciju načelnika PU sisačke imenovan je u rujnu 2017. godine uoči Dana policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 22:22