NESREĆA U PETRINJI

Načelnik sisačke policije službenim automobilom sletio u kanal, udario vozilo 47-godišnjaka

Policijskim očevidom rukovodio je zamjenik općinske državne odvjetnice sisačkog tužiteljstva u suradnji s ekipom za očevide PU zagrebačke
Ilustracija
 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 8,35 sati ujutro u Sisačkoj ulici u Petrinji.

Nakon očevida koji su provele njegove kolege, utvrđeno je da se 47-godišnji vozač u navedeno vrijeme kretao petrinjskom Sisačkom ulicom u autu sisačkih oznaka te je dolaskom do raskrižja sa Petračićevom i Zochovom, počeo skretati u Petračićevu.

No u tome je trenutku na njegovu lijevu bočnu stranu vozila naletjelo službeno policijsko za čijim je upravljačem sjedio prvi čovjek sisačkih policajaca i koji se kretao istom trakom u istom smjeru i koji je već bio započeo s pretjecanjem.

- Uslijed udarca osobno vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 47-godišnji vozač, djelomično je sletjelo s kolnika na zemljanu površinu, dok je službeno policijsko vozilo naletjelo na smjerokazni stupić i prometni znak te potom sletjelo u odvodni kanal - kažu iz PU sisačko-moslavačke.

Oba vozača prošla su alkotest, a liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici u Sisku gdje su obojici utvrđene lakše ozljede.

Policijskim očevidom rukovodio je zamjenik općinske državne odvjetnice sisačkog tužiteljstva u suradnji s ekipom za očevide PU zagrebačke po čijem su nalogu oba vozila oduzeta i bit će vještačena.

Vozačima su, pak, izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti poslani također na vještačenje.

Kad se prikupe svi izvidi, policija će nadležnom sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće na državnoodvjetničku meritornu odluku kako bi se detektirao eventualni krivac nesreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:50